Admitere 2014: Top 3 facultati de medicina cu cele mai multe locuri la admitere

Publicat: 30 Iun 2014 00:00

In aceasta perioada, emotiile tale se impart intre examenul de bacalaureat si admiterea la facultate. Nu iti tragi bine suflul dupa rezultatele de la bacalaureat, ca si incepe admiterea la facultate. Daca iti doresti o cariera in medicina si te pregatesti sa sustii examen de admitere la o facultate de profil, Studentie.ro iti usureaza munca si iti face o lista cu facultatile de medicina care pun la bataie cele mai multe locuri. Afla care sunt acestea!

Cele mai multe sanse sa fii declarat admis ti le ofera Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, pentru ca pune la dispozitie cele mai multe locuri, mai exact 784, distribuite astfel: 556 la buget si 228 la taxa. Un loc la taxa la aceasta facultate presupune un cost anual de 1500 de euro pentru specializarea Medicina, 4500 de euro pentru Medicina in limbi straine si 1100 euro pentru celelalte specializari.

Modalitatea de admitere pentru fiecare specializare in parte este urmatoarea:
Pentru specializarile Asistenta medicala generala, Radiologie si imagistica, Balneofiziokinetoterapie si recuperare, Nutritie si dietetica:
50 intrebari tip grila din Biologie

Pentru specializarea Medicina:
60 de intrebari tip grila din Biologie
20 de intrebari tip grila din Chimie organica

Pentru specializarile Medicina in limba franceza si Medicina in limba engleza:
Test grila de verificare a cunostintelor

Media generala de admitere se face prin insumarea punctelor obtinute la proba scrisa, la care se adauga un punct din oficiu. Media minima de admitere nu poate fi mai mica de 5 (cinci).

Perioada de inscriere la aceasta facultate este 14-18 iulie 2014, iar taxa de admitere este in valoare de 150 lei.

Multe sanse la admitere iti ofera si Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, si anume 435, pentru care candidatii sunt asteptati sa se inscrie in perioada 1 - 28 iulie 2014.

La admiterea la studiile universitare de licenta si masterat cu predare in limba romana, cetatenii straini au obligatia sa prezinte la inscriere un certificat de competenta lingvistica pentru limba romana eliberat de institutii abilitate de catre Ministerul Educatiei Nationale.

La admiterea la programele de studii universitare de licenta organizate intr-o limba straina - Medicina (in limba engleza), Medicina (in limba franceza), Administrarea afacerilor (in limba engleza) si Informatica (in limba engleza) candidatii au obligatia prezentarii unui ceritificat de competenta lingvistica pentru limba franceza sau limba engleza, dupa caz, eliberat de Departamentul de Limbi Moderne din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad, in urma sustinerii unui test de verificare care va fi organizat in iulie 2014.

O alta facultate de medicina care pune la dispozitia candidatilor un numar de locuri de ordinul sutelor este Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii "Transilvania" din Brasov: 340. Perioada de inscriere este 12 - 19 iulie 2014, avand o taxa de admitere este 100 lei. Taxele de studiu sunt urmatoarele:
- pentru specializarea Laborator clinic: 2700 lei
- pentru Balneo - fiziokinetoterapie si recuperare: 4200 lei
- pentru Asistenta medicala: 3900 lei
- pentru Medicina: 5800 lei

In ceea ce priveste modalitatea de admitere, aceasta sta in felul urmator:
Pentru specializarea Medicina
Concurs pe baza de examen scris:
- 90 % test grila din disciplinele: Biologie cl. a XI - a si Chimie organica cl. a X a si a XI a ;
- 10 % media la examenul de bacalaureat
La medii egale, departajarea se face dupa nota de la testul grila.

Pentru restul specializarilor
Concurs pe baza de examen scris:
- 60 % test grila din disciplina Biologie clasa a XI a;
- 40% media la examenul de bacalaureat
La medii egale, departajarea se face dupa nota de la testul grila.

Andreea Catan
Foto: pentagoneducation.com

Nota: Acest articol a fost scris pe baza informatiilor furnizate de catre universitati pana in acest moment.

Trebuie sa citesti

Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte
Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte

O vacanță la munte nu reprezintă doar o binemeritată doză de aer curat, de pace și de liniște, dar și o ocazie de a te bucura cu gașca sau cu familia de peisaje spectaculoase, aventură și neprevăzut. Iar vacanțele de iarnă de la

Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient
Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient

In actualul context pandemic, ca student esti pus intr-o ipostaza total noua, atipica si, din pacate, altii nu au experimentat aceasta situatie pentru a te putea ghida. Cu siguranta ti-ai imaginat studentia altfel decat stand in casa sau in camera de camin, in fata unui laptop, ci avand multe

Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive
Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Călătoriile sunt, pentru orice student, o modalitate extraordinară de a-și îmbogăți experiențele, de a învăța ceva nou sau de a se relaxa după stresul acumulat cu învățatul și examenele. Însă, de multe ori,

Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive
Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive

Românii iubesc fotbalul și, mai ales, pariurile sportive. Nu există casă unde să nu se discute despre fotbal, să se contrazică sau să se uite la meciuri măcar o persoană. Fotbalul este un fel de sport național pe care românii îl

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Teste Online

TEST DE EVALUARE PENTRU ISTORIA ROMANILOR

STATUL DAC SI ROMANIZAREA DACILOR

mai multe »