studentie.ro  » universitar » copiute » Drept financiar si fiscal

Drept financiar si fiscal

Publicat: 16 Feb 2010 | Vizualizari: 200

Notiunea fin publ. Aparitia si evolutia fin publ este inseparabil legata de existente de tip statal si folosirea banilor si formele valorice de realizare si repartitie a produsului social.


Finantele publ sau relatiile financiare se carc prin urm trasat: rel financiare sau rel cu carcter econom (apar in procesul formarii si utiliz produsului social); rel financiara apar in forma baneasca; rel finance sunt relatii fara echivalent; mijloacele banesti repartizate si utilizata de subiectele beneficiare nu se ramburseaza.

Functii:
a. de repartizare: se realizeaza in doua momente: formarea resurselor (se realiz prin mobilizarea unei partid in súmele rezultate in urma repartizarii primare a venitului national) si repartizarea acestora (se realiz in cadrul repart secundare a venit nat). Redistrib se realiz prin preturi si tarife
b. de contro: se realiz in procesul repartitiei si urmar proveniente resurselor care alimenteaza fondul public, de resurse finaciare si destinul pe care acestea o capata; nivelul la care ele se constituie; dimens fondului in raport cu prod intern brut

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-08-01 00:00:00 - 2021-08-11 00:00:00