studentie.ro  » universitar » copiute » Canalul Dunare-Marea Neagra

Canalul Dunare-Marea Neagra

Publicat: 19 Mai 2011 | Vizualizari: 937

Canalul Dunare-Marea Neagra este un canal navigabil in judetul Constanta, Romania, ce leaga porturile Cernavoda de pe Dunare si Constanta Sud de la Marea Neagra, scurtand drumul spre portul Constanta cu aproximativ 400km. Canalul este parte componenta a importantei cai navigabile europene dintre Marea Neagra siMarea Nordului (prin Canalul Rin-Main-Dunare).

Folosind aceasta ruta, marfurile din Australia si Orientul indepartat, destinate Europei Centrale, isi scurteaza drumul cu 4.000 kilometri.

Planuri de a construi acest canal existau inca din secolul XIX. inca de la alipirea Dobrogei la Romania, in 1878, a inceput a fi vehiculata ideea unui al patrulea brat al Dunarii, de data aceasta artificial, care sa scurteze drumul catre Marea Neagra. Conditiile tehnice ale epocii faceau ca o astfel de realizare sa fie extrem de dificila si costisitoare, asa incat regele Carol I, realist, a refuzat sa se implice in acest proiect.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-09-30 00:00:00 - 2022-10-05 00:00:00