studentie.ro  » universitar » copiute » Cartografie

Cartografie

Publicat: 24 Feb 2011 | Vizualizari: 1722

1. Metode de intocmire a hartilor topograficeLa intocmirea hartilor si planurilor topografice se pot aplica urmatoarele metode:A. Metoda realizarii separate a originalului de intocmire fata de cel de editare; se aplica in special pentru hartile la scari mici (1:500.000, 1:1.000.000), cand materialele de baza sunt diferite, iar gradul de generalizare este pronuntat.
B. Metoda intocmirii in acelasi timp cu editarea; este cea mai utilizata metoda in executarea hartilor topografice. Prin aceasta metoda se executa un singur original, care este in acelasi timp si de intocmire si de editare.
C. Metoda intocmirii combinate cu pregatirea pentru editare; consta in faptul ca anumite parti complicate din continutul hartii se intocmesc propriu-zis, iar pentru altele mai simple se executa direct originalul de editare.
D. Planul cadastral de ansamblu
E. Pentru a avea la dispozitie o imagine de ansamblu a teritoriului administrativ si a se evita operatiunea anevoioasa de asamblare a tuturor foilor planurilor cadastrale componente atunci cand este necesar a se analiza probleme de ordin general, s-a recurs la masura introducerii printre documentele cadastrului general si a planului cadastral de ansamblu. Planul cadastral de ansamblu cuprinde intreg teritoriul administrativ in cel mult patru foi si se intocmeste la scarile 1:10.000, 1:25.000 sau 1:50.000, prin micsorarea corespunzatoare a foilor planului cadastral.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: SC FARES TRADING SRL
Nivel cariera: Sub 6 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: Orastie
Perioada de valabilitate: 2021-08-01 00:00:00 - 2021-08-01 00:00:00