studentie.ro  » universitar » cursuri » Istoria Bancii Nationale Romane

Istoria Bancii Nationale Romane

Publicat: 19 Mar 2010 | Vizualizari: 792

Interesele generale de Stat, cu caracter fiscal si monetar au determinat in cea mai mare masura infiintarea unei banci de emisiune. Biletele ipotecare, cat si rublele rusesti care erau dominante in timpul razboiului ingreunau piata monetara cat si situatia tezaurului.

Datorita greutatilor politice din 1876-1877, Statul fiind obligat sa preia sarcini financiare grele-creditul Statului pe piata interna si externa, conditii camataresti insuportabile-se resimtea tot mai mult lipsa unui asezamant financiar (acelasi lucru petrecandu-se in Anglia si Franta). Fruntasii tarii,precum fratii Golescu, Nicolae Balcesc, Rosetti, Ioan Ghica studiau cu atentie aceste pb economice si isi dadeau seama ca existenta unui astfel de asezamant financiar conducea la o dezvoltare economica a tarii. S-a infiintat astfel Creditul Financiar Roman, care este o institutie romaneasca, prin asociatia mutuala a proprietarilor.

Desi institutia a adus numeroase foloase, acest lucru fiind dovedit de economistii acelor vremuri, unii sustineau ca trebuia sa se astepte aparitia unui comert in interiorul tarii,pt a justifica mai mult necesitatea acestei institutii, in timp ce altii erau de parere ca este necesar sa existe o banca nationala, pt a ajuta prin credite ramura economica si pt a avea progrese mari.

La 27 febr.1880, Bratianu a depus proiectul pentru infiintarea unei banci nationale, punandu-se astfel bazele unei organizatii financiare care va ajuta economia nationala mai mult decat orice alta institutie.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-07-28 00:00:00 - 2021-08-11 00:00:00