studentie.ro  » universitar » cursuri » Introducere in Dreptul securitatii sociale

Introducere in Dreptul securitatii sociale

Publicat: 26 Apr 2014 | Vizualizari: 902

Consideratii generale privind securitatea sociala.
Riscurile socialeDin punct de vedere semantic, cuvântul securitate provine din latinescul securitas/securitatis (in franceza securité) si inseamna punerea la adapost de orice pericol, sentimentul de siguranta, de liniste, izvorât din absenta oricarui pericol .


In ceea ce priveste securitatea sociala, pentru a intelege acest concept este necesara raportarea notiunii de securitate la cea de stat – ca forma complexa de organizare sociala.


Din aceasta perspectiva, securitatea sociala a fost definita in doctrina ca garantia acordata fiecarei persoane si grupurilor familiale de a beneficia, in orice situatie, de mijloacele materiale necesare pentru asigurarea unui trai decent, care sa permita accesul la bunuri si servicii apreciate ca vitale.


Modalitatea de a garanta accesul la, cel putin, minimul de bunuri si servicii necesare traiului este de a ameliora consecintele unor situatii, calificate, in genere, ca riscuri sociale .

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: SC Romania Hypermarche SA
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Bacau
Perioada de valabilitate: 2021-08-04 00:00:00 - 2021-08-06 00:00:00