studentie.ro  » universitar » cursuri » Finante publice - mecanismul financiar

Finante publice - mecanismul financiar

Publicat: 15 Mar 2010 | Vizualizari: 949

Mecanismul economic reprezinta ansamblul metodelor si instrumentelor de conducere si/sau reglare utilizate de catre factorii de decizie ai societatii, impreuna cu obiectivele care guverneaza aceasta conducere si/sau reglare si intregul sistem organizational prin intermediul caruia se efectueaza.

Eficacitatea mecanismului economic depinde de masura in care acesta raspunde nevoilor obiective pe care le reclama economia, ca si de modul in care oamenii actioneaza pentru buna functionare a acestuia, pentru adaptarea lui la conditiile nou aparute.

Mecanismul economic trebuie continuu adaptat cerintelor si posibilitatilor economiei nationale, deoarece el constituie un organism viu, dinamic, perfectibil.

Mecanismului financiar – parte integranta a mecanismului economic, ester constituit din totalitatea structurilor, formelor, metodelor, principiilor si parghiilor economico-financiare prin intermediul carora se constituie, administreaza si utilizeaza fondurile banesti publice ale statului necesare indeplinirii functiilor si sarcinilor sale, directionate in spcial pentru o dezvoltare economica durabila si pe aceasta baza a asigurarii unui standard de viata corespunzator.

Altfel spus, mecanismul financiar exprima modul de organizare si conducere a fluxurilor financiare prin care se realizeaza constituirea, repartizarea si utilizarea fondurilor financiare publice in societate.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Michael Dommermuth SRL
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Tara: Germania
Perioada de valabilitate: 2021-07-28 00:00:00 - 2021-07-29 00:00:00