studentie.ro  » universitar » cursuri » Curs Istoria Literaturii

Curs Istoria Literaturii

Publicat: 19 Ian 2007 | Vizualizari: 2851

Literatura este angajata pe calea innoirilor, schimbarilor; exista o disputa acuta intre fortele moderniste şi cele traditionale, intre europenism şi etnicism cultural. in jurul lui 1900 este puternic filonul romantic conservator cu influente eminesciene - Eminescu devine emblema directiei conservatoare. Alaturi de acest filon se inregistreaza avansul tendintelor novatoare - tendinta simbolista.


Primul nostru modernism face trecere de la conventia poetica clasicizanta - credinta ca poezia este mimetica (mimeaza natura, limbajul este instrument de expresie) - spre limbajul figurat. Poezia clasica sensibilizeaza ideea, figuri de stil; Limbajul poetic este subsumat cu limbajul abstract, logic - are impresia ca poezia poate fi tradusa in proza. Conventia simbolista este axata pe sugestie - o sugestie muzicala - nu conteaza ideea, ci cuvântul in substanta lui sonora.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-07-28 00:00:00 - 2021-08-11 00:00:00