Management Teoria transmisiunii informatiilor Biologie Didactica Mecanica Literatura comparata Arheologie industriala Politologie Ergoterapie Istoria secolului XX Logopedie CIA Fiscalitate Chimie Informatica AutoCAD Fizica Logistica Marketing Oracle EXPERT ACHIZITII PUBLICE Marketing Psihologie Educationala transporturi Gestiune hoteliera Arhitectura peisagera Comert IS Economia si Gestiunea Intreprinderii I I T M Diverse Transmisiuni Analogice si Digitale. Structuri de date si algoritmi C++ Sociologia Comunicarii in Masa Prelucrarea semnalelor si imaginilor Finante Analiza matematica Algoritmi si programare Metodologie si Statistica Introducere in istoria dreptului Analiza economico financiara Constructii Metodologie Psihologie Cibernetica Electronica industriala Drept constitutiv Comunicare Teoria Sistemelor Frigotehnie Baze de Date Drept comercial Contabilitate Administratie Publica Depanare PC Sociologie Franceza Automatica Drept penal Credit si banci Relatii internationale Ginecologie Drept european Drept Filosofie Istoria literaturii romane Dreptul familiei Educatie fizica si sport Radiologie Pedagogie Sociala Statistica Turism Pedagogie Moneda Credit Istorie Dispozitive si Circuite Electronice Asistenta Sociala Retele de calculatoare SPICE Word Merceologie Drept civil Materiale in electronica Engleza Spectroscopie si LASERI Psihiatrie Visual Basic Consiliere scolara Electronica Mass media Terapia ocupationala si ergoterapia Kinetoterapie Semiotica Medicina Economie Istoria dreptului Managementul resurselor umane Bazele Managementului Industrial Sociologia familiei Limba Romana Circuite digitale integrate Criminalistica Geografie Hidrologie Drept constitutional Contabilitate bancara Astrologie Istoria relatiilor internationale MANAGER DE PROIECT Drept Penal Special Drept economic Programare orientata pe obiecte Relatii Internationale si Studii Europene Teologie Drept administrativ Economie politica Asistenta medicala Internet Fotografia digitala Inginerie mecanica Drept roman Muzica Arhitectura Circuite Integrate Astronomie Bazele Sistemelor de Achizitie a Datelor Protectia Mediului PHP si SQL Prelucrarea si Analiza Imaginilor Matematica SPSS Genetica Psihopedagogie Speciala Agricultura Java

Merceologie

Bazele merceologiei

Satisfacerea nevoilor de consum ale populatiei intr-o societate civilizata, presupune existenta unui sortiment variat de produse.   Aceasta satisfacere este mult usurata in conditiile economiei de piata, la baza careia se afla proprietatea privata, care permite libera

Curs Ingineria calitatii

Cuvantul "calitate" isi are originea in latinescul "qualis", care se traduce prin "fel de-a fi". Cateva dintre principalele sensuri ale notiunii sunt urmatoarele: aptitudinea pentru utilizare (J. Juran); conformitatea cu necesitatile (P. Crosby);

Tipuri de bere si reguli de degustare

Berea poate fi definita astfel: o bautura racoritoare, spumanta, putin alcoolizata, de culoare blonda pana la bruna, cu aroma de hamei, gust amarui, preparata din malt de orz, hamei si apa sau o bautura care rezulta din obtinerea unui extract diluat din cereale maltificate cu

Sistemul codificarii cu bare

Codificarea reprezinta operatiunea de transpunere in cod a elementelor definitorii ale unor obiecte, servicii sau fenomene. Principalul obiectiv al codificarii este identificarea rapida si precisa a elementelor unei multimi; daca se preiau si semnificatiile relatiilor stabilite

Curs marfuri alimentare si siguranta consumatorului

Acest capitol prezinta caracteristicile generale ale alimentatiei, cu problemele ei actuale si introduce conceptul de alimentatie rationala. Sunt enumerate tipurile de substante care se gasesc in alimente si care ii confera acestuia functiile pe care le indeplineste in procesul

Lapte si produse lactate

Obtinute prin fermentatie acido-lactica (introducerea in lapte a unor microorganisme specifice) Caracteristici: - sunt mai bine tolerate de organism decat laptele (deoarece fermentii transforma lactoza in acid lactic) - creste aciditatea ca urmare a acidului lactic sintetizat

Pestele si Laptele

Carnea de peste a reprezentat un aliment important pentru om inca din cele mai vechi timpuri datorita calitatilor nutritive, dietetice si gustative pe care le poseda. Culoarea sa alba sau alb-roz a determinat includerea carnii de peste in grupa carnurilor albe.

Merceologia produselor alimentare

Merceologia, ca stiinta a marfurilor studiaza aspectele economice, tehnice, sociale si ecologice pe care le implica producerea, comercializarea si utilizarea marfurilor. Cercetarea produselor este sistemica adica permite cunoasetrea tuturor conditiilor si a factorilor ce tin de

Caracteristici de calitate ale produselor zaharoase

”Conform unei legende aztece, zeul Quetzalcoatl a oferit arborele de cacao umanitatii. Acesta era zeul aerului, luminii si vietii. Quetzalcoatl era cel care avea grija de arborii de cacao din Gradina Paradisului. intr-o buna zi, zeul a plecat. in 1519, aztecii au zarit o

Concepte de baza in studiul marfurilor

Capitolul dedicat conceptelor de baza in studiul marfurilor contine informatii referitoare la cele mai importante dintre categoriile cu care se opereaza in domeniul merceologic, indeosebi in demersurile care urmaresc evidentierea calitatii marfurilor. Cel mai dezvoltat dintre

Cele mai citite

Ghidul viitorului student la Brasov

A-ti petrece anii studentiei la Brasov suna sinonim cu o luuunga vacanta la munte. Frumusetea orasului de la poalele Tam...

Referat Ingrijirile acordate pacientilor cu diagnosticul sarcina ectopica

MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE\\n\\nSCOALA POSTLICEALA SANITARA\\nHIPPOCRATE CONSTANTA\\n\\n\\n\\n\\nLUCRARE DE DIPLOMA\...

Top 10 cele mai bune facultati din Romania

Timpul se scurge din ce in ce mai repede, iar sesiunea de admitere la facultati din lunile de vara este tot mai aproape....

Link-uri recomandate: design interior | nikydecor.ro | designer interior cluj | mobilier dormitor preturi | modern interior design
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.