Satisfacerea nevoilor de consum ale populatiei intr-o societate civilizata, presupune existenta unui sortiment variat de produse. Aceasta satisfacere este mult usurata in conditiile economiei de piata, la baza careia se afla proprietatea privata, care permite libera
Cuvantul "calitate" isi are originea in latinescul "qualis", care se traduce prin "fel de-a fi". Cateva dintre principalele sensuri ale notiunii sunt urmatoarele: aptitudinea pentru utilizare (J. Juran); conformitatea cu necesitatile (P. Crosby);
Berea poate fi definita astfel: o bautura racoritoare, spumanta, putin alcoolizata, de culoare blonda pana la bruna, cu aroma de hamei, gust amarui, preparata din malt de orz, hamei si apa sau o bautura care rezulta din obtinerea unui extract diluat din cereale maltificate cu
Codificarea reprezinta operatiunea de transpunere in cod a elementelor definitorii ale unor obiecte, servicii sau fenomene. Principalul obiectiv al codificarii este identificarea rapida si precisa a elementelor unei multimi; daca se preiau si semnificatiile relatiilor stabilite
Acest capitol prezinta caracteristicile generale ale alimentatiei, cu problemele ei actuale si introduce conceptul de alimentatie rationala. Sunt enumerate tipurile de substante care se gasesc in alimente si care ii confera acestuia functiile pe care le indeplineste in procesul
Obtinute prin fermentatie acido-lactica (introducerea in lapte a unor microorganisme specifice) Caracteristici: - sunt mai bine tolerate de organism decat laptele (deoarece fermentii transforma lactoza in acid lactic) - creste aciditatea ca urmare a acidului lactic sintetizat
Carnea de peste a reprezentat un aliment important pentru om inca din cele mai vechi timpuri datorita calitatilor nutritive, dietetice si gustative pe care le poseda. Culoarea sa alba sau alb-roz a determinat includerea carnii de peste in grupa carnurilor albe.
Merceologia, ca stiinta a marfurilor studiaza aspectele economice, tehnice, sociale si ecologice pe care le implica producerea, comercializarea si utilizarea marfurilor. Cercetarea produselor este sistemica adica permite cunoasetrea tuturor conditiilor si a factorilor ce tin de
”Conform unei legende aztece, zeul Quetzalcoatl a oferit arborele de cacao umanitatii. Acesta era zeul aerului, luminii si vietii. Quetzalcoatl era cel care avea grija de arborii de cacao din Gradina Paradisului. intr-o buna zi, zeul a plecat. in 1519, aztecii au zarit o
Capitolul dedicat conceptelor de baza in studiul marfurilor contine informatii referitoare la cele mai importante dintre categoriile cu care se opereaza in domeniul merceologic, indeosebi in demersurile care urmaresc evidentierea calitatii marfurilor. Cel mai dezvoltat dintre
A-ti petrece anii studentiei la Brasov suna sinonim cu o luuunga vacanta la munte. Frumusetea orasului de la poalele Tam...
MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE\\n\\nSCOALA POSTLICEALA SANITARA\\nHIPPOCRATE CONSTANTA\\n\\n\\n\\n\\nLUCRARE DE DIPLOMA\...