studentie.ro  » universitar » cursuri » CURS PROTECTIA MEDIULUI: PROIECTAREA PROCESELOR DE TRATARE

CURS PROTECTIA MEDIULUI: PROIECTAREA PROCESELOR DE TRATARE

Publicat: 14 Oct 2009 | Vizualizari: 909

Reziduurile solide sunt de o mare diversitate si nu exista o solutie universala simpla, fiind necesara aplicarea unui spectru larg de solutii. Datorita dezvoltarii oraselor, a activitatilor industriale, se aduna o mare cantitate de reziduuri solide.

Analiza problemei incepe cu studiul fluxului de mase, pentru a vedea ce se poate reutiliza, recupera ca materii prime si ca sursa de energie.

Depozitarea necesita cunoasterea efectelor asupra mediului, deoarece nu este posibila descompunerea completa a deseurilor in componente primare fara pericol.

Pentru reducerea continutului de apa in namoluri se folosesc 2-3 trepte de imbogatire prin (gravitate) sedimentare, filtrare sau centrifugare, fara insa a polua aerul, apa sau solul. Cea mai importanta caracteristica a namolurilor este concentratia, in tabel dandu-se valori in g/m sau mg/l pentru unele cazuri industriale w/w %.

Viteza cu care poate fi scoasa apa din namoluri prin filtrare este definita prin rezistenta specifica, care se calculeaza dupa o relatie empirica în functie de aria filtrului si volumul de namol filtrat. Dar rezistenta specifica depinde de compresiunea namolului. Aceasta dependenta este definita printr-o relatie empirica prin care se calculeaza coeficientul de compresibilitate.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Geosec
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Tara: Franta
Perioada de valabilitate: 2021-07-28 00:00:00 - 2021-07-29 00:00:00