Industria alimentara

Paine

  In acest proiect am prezentat cele trei metode de obtinere a vinului spumant. Prima metoda se numeste Champenoise sau prepararea vinului la sticle, este o metoda costisitoare dar se obtine vin spumant de cea mai buna calitate. Metoda a doua “Cuve Close” consta

Conservare prin sarare

Pierderile de umiditate sunt influentate de: temperatura de depozitare (cu cat temperatura este mai scazuta cu atat pierderile sunt mai mici); caracteristicile depozitului frigorific (eficacitatea izolatiei, raportul suprafata exterioara/volum); umiditatea relativa a aerului din

Conservarea carnii prin frig

Frigul artificial este unul dintre mijloacele de conservare cele mai raspindite, fiind aplicat atit in tehnologiile de prelucrare a carnii, cat mai ales ca metoda de conservare. Utilizarea frigului permite: pastrarea carnii si a subproduselor in orice perioada a anului; face

Tehnologia conservarii prin afumare

Afumarea este operatia prin care un produs alimentar se supune actiunii fumului - aerosol - rezultat din combustia specifica a anumitor materiale lemnoase. Conservarea este asigurata de unele substante chimice prezente in fum, substante cu actiune bactericida si antioxidanta:

Aciditatea reala, efectul tampon al vinurilor

Aciditatea reala, sau pH-ul, reprezinta logaritmul cu semn schimbat al concentratiei ionilor de hidrogen [H+]. Aceasta concentratie este exprimata prin numarul de ioni - gram de hidrogen dintr-un litru de solutie. Astfel, pH = - log [H+] = log [ ] In vin si must concentratia

Folosirea bioxidului de sulf in vinificatie

Folosirea SO2 in vinificatie se bazeaza pe anumite proprietati ale sale: la temperatura ambianta (20 ± 5°C) SO2 este un gaz incolor, mai greu decat aerul, cu gust acru, miros intepator, sufocant si iritant. in concentratie de 0,015% irita caile respiratorii, iar in

Dotarea unitatilor de alimentatie publica cu mobilier

Dupa prabusirea regimurilor comuniste, in tarile Europei de Est s-a declansat un amplu proces de restructurare si transformare a serviciilor secrete de informatii, atat in plan organizatoric, cat si conceptual. Fenomenul este mai pregnant in fostele tari membre ale Tratatului de

ANALIZA LAPTELUI

Determinarea impuritatilor. Impuritatile macroscopice de origine extramamara ale laptelui sunt retinute prin filtrare pe o rondela confecfionata din bumbac comprimat sau din alt material filtrant. Pentru ca rezultatele sa fie comparabile sunt utilizate rondele etalon si volume

Teste Online

Baietii se simt atrasi de tine?

Acest test de dragoste va arata daca baietii sunt atrasi de felul vostru, de cum va comportati.

mai multe »

Cele mai citite

Ghidul viitorului student la Brasov

A-ti petrece anii studentiei la Brasov suna sinonim cu o luuunga vacanta la munte. Frumusetea orasului de la poalele Tam...

Referat Ingrijirile acordate pacientilor cu diagnosticul sarcina ectopica

MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE\\n\\nSCOALA POSTLICEALA SANITARA\\nHIPPOCRATE CONSTANTA\\n\\n\\n\\n\\nLUCRARE DE DIPLOMA\...

Top 10 cele mai bune facultati din Romania

Timpul se scurge din ce in ce mai repede, iar sesiunea de admitere la facultati din lunile de vara este tot mai aproape....

Link-uri recomandate: design interior | nikydecor.ro | designer interior cluj | mobilier dormitor preturi | modern interior design
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.