studentie.ro  » universitar » laboratoare » Studiu arheozoologic preliminar al faunei de mamifere descoperite pe Valea Teleormanului

Studiu arheozoologic preliminar al faunei de mamifere descoperite pe Valea Teleormanului

Publicat: 29 Oct 2010 | Vizualizari: 1234

Resturile faunistice de mamifere prelevate ca umare a cercetarilor arheologice de pe Valea Teleormanului, dintre anii 1998-2000, sunt numeroase, 3264, dar putine dintre acestea au putut fi determinate pana la nivel de specie; doar 561 (17,18%). Pe langa mamifere (Clasa Mammalia), s-au mai identificat si resturi de moluste (scoici si melci- Clasa Mollusca), de reptile1 (Clasa Reptilia) si de pasari (clasa Aves).

Majoritatea materialului faunistic se gaseste intr-o stare de conservare buna, dar el este puternic fragmentat, lucru care a ingreunat determinarea specifica a oaselor, dovada stand si numarul mare de fragmente indeterminabile (2703). Deasemenea trebuie spus ca o parte dintre oase prezinta urme de ardere, roadere si taiere (dezarticulare si descarnare), fapt normal daca ne gandim ca acestea reprezinta deseuri menajere ale comunitatilor preistorice.

Speciile identificate in materialul avut la dispozitie, apartin atat animalelor domestice: Bos taurus (bou), Ovis aries (oaie), Capra hircus (capra), Sus domesticus (porc), Canis familiaris (caine), cat si animalelor salbatice: Lepus europaeus (iepure de camp), Castor fiber (castor), Vulpes vulpes (vulpe), Lutra lutra (vidra), Martes martes (jder de padure), Felis sylvestris (pisica salbatica), Equussp. (cal salbatic), Sus scrofa attila (mistret), Cervus elaphus (cerb), Capreolus capreolus (caprior), Bos primigenius (bour). in cadrul statisticii se vor intalni si resturi fara o determinare specifica certa, care sunt reunite sub diferite denumiri.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2021-09-18 00:00:00 - 2021-09-19 00:00:00