Jurnalismul radio

Publicat: 03 Iun 2011 00:00

IntroducereLucrarea de fata ,, Jurnalismul Radio” este o lucrare care incearca sa evidentieze aspectele generale din lumea radioului. Unul dintre cele mai importante aspecte din acest domeniu fiind informatia transmisa publicului ascultator.


De la inceputurile sale pana in zilele noastre, radioul a cunoscut multe schimbari fundamentale. inca din fazele sale incipiente, radioul a fost si este una dintre parghile principale ale comunicarii informationale.


Motivatia principala care m-a facut sa ma opresc asupra acestei teme, este unul dintre cele mai importante concepte care defineste aceasta lume a radioului : claritatea informatiei transmisa publicului ascultator.


In aceasta lucrare se evidentieaza, pe langa alte aspecte, viata unui post de radio. Unul dintre cele mai importante aspecte prin care fenomenul radio si-a castigat notorietatea de-a lungul anilor este comunicarea orala. Lucrarea ofera exemple si comentarii privind formele de organizare pe care orice post de radio le are in vedere. Strategiile pe care trebuie sa le puna in practica pentru obtinerea unui public ascultator pe o durata cat mai lunga de timp.


Evident nu lipseste din aceasta lucrare elementele pe care orice persoana care doreste sa performeze in aceasta lume a radioului, trebuie sa le aiba si cel mai important trebuie sa le perfectioneze.


Unul dintre elementul de noutate prin care aceasta lucrare incearca sa se diferienteze este ideea de educare a publicului ascultator in ceea ce priveste importanta radioului in viata de zi cu zi. Subiectul de fata insista asupra etapelor prin care un post de radio trebuie sa le urmeze pentru a castiga simpatia publicului. De aceea se pun in practica tot felul de strategii care de multe ori dau gres.


Strategiile posturilor de radio sunt extrem de diversificate in ceea ce priveste audienta. Publicitatea avand un rol extrem de important in acest domeniu. De altfel, pe parcursul lucrarii se poate observa cat de aprofundate sunt criteriile pe care se bazeaza orice post de radio care doreste performanta.


De asemenea, doresc sa precizez ca am dorit sa reflectez in aceasta lucrare modul prin care informatia ajunge sa fie modelata si ulterior transmisa ca un produs finit publicului ascultator. Radioul pot sa afirm ca a devenit, si nu exagerez deloc, ca un frate pentru orice ascultator care are nevoie sa iasa din monotonia de zi cu zi.


Intr-un capitol m-am ocupat cu dezvoltarea diferitelor tipuri de genuri jurnalistice pe care si radioul le foloseste pentru o mai buna coordonare a informatiei transmisa publicului. Informatia fiind prelucrata in asa fel incat publicul sa aiba parte de o intraga varietate de idei si concepte.


Etapele prin care o informatie trebuie sa treaca sunt destul de complicate si sa nu uitam ca, cuvantul de ordine in lumea radioului este rapiditatea cu care o iformatie trebuie transmisa publicului ascultator.


Prin prezenta lucrare am dorit sa punctez anumite lucruri ce tin de nevoia oamenilor de a primi cat mai multe informatii din punct de vedere calitativ. Se stie foarte bine ca acest lucru s-a deformat putin in anumite ramuri ale presei din intreaga lume. Acest lucru se intampla datorita intereselor mari ce se ascund in spatele anumitor personalitati care induc o stare de nesiguranta.


Radioul nu este doar un instrument de informare a oamenilor, in arsenalul sau regasim si mijloace prin care oamenii isi petrec timpul liber sau atunci cand merg prin trafic la serviciu, ei avand posibilitatea de a asculta o emisiune de divertisment la radio de buna calitate.


Bineinteles am incercat sa prezint deprinderile pe care un om de radio trebuie sa si le formeze si evident a conditiei de profesionist intr-un domeniu ca acesta, unde trebuie sa ai o libertate de miscare din toate punctele de vedere cat mai rapida.

Trebuie sa citesti

Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive
Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive

Românii iubesc fotbalul și, mai ales, pariurile sportive. Nu există casă unde să nu se discute despre fotbal, să se contrazică sau să se uite la meciuri măcar o persoană. Fotbalul este un fel de sport național pe care românii îl

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Teste Online

Test de anatomie - glandele endocrine

Este un test de anatomie cu privire la glandele endocrine

mai multe »