studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » SPECIFICUL CONTABILITĂŢII DECONTĂRILOR CU PERSONALUL, ASIGURĂRILE ŞI PROTECŢIA SOCIALĂ

SPECIFICUL CONTABILITĂŢII DECONTĂRILOR CU PERSONALUL, ASIGURĂRILE ŞI PROTECŢIA SOCIALĂ

Publicat: 20 Dec 2010 | Vizualizari: 2519

1.1. Conceptul de salariu si structura drepturilor salariale
Forma in care muncitorii participa la repartitia valorii nou create in intreprinderi este salariul. intrucat marirea salariului este in functie de timpul lucrat de muncitori, iar salariul este platit dupa ce forta de munca a functionat, se creeaza aparenta ca el reprezinta pretul muncii muncitorului, echivalentul intregii valori nou create de muncitor.Muncitorul vinde pe piata muncii nu munca, ci forta sa de munca. Munca este creatoare de valoare, dar ea insasi nu are valoare si nici pret. In primul rand, pe piata muncitorul nu vinde intreprinzatorului munca, aceasta nefiind materializata si neexistand decat in cadrul procesului de productie. El vinde doar capacitatea de a munci, adica forta de munca.


In al doilea rand, daca muncitorul ar vinde intreprinzatorului munca atunci ar trebui sa o schimbe pe o valoare egala. Daca lucrurile s-ar petrece astfel, atunci ar disparea produsul net, ceea ce ar face imposibila acumularea si dezvoltarea in continuare a productiei.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-05-19 00:00:00 - 2022-06-07 00:00:00