Analiza activitatii comerciale si gestiunea resurselor materiale si umane in restauratie

Publicat: 27 Ian 2010 00:00

Posibilitatea de a alege este unul dintre atributele societatii moderne. Racordandu-se la cerintele actuale, industria serviciilor de restauratie tine sa se diversifice permanent, pentru a oferi o gama variata de localuri, meniuri, preturi, facilitati, conform asteptarilor, cerintelor, gusturilor, preferintelor si posibilitatilor diferitelor categorii de clienti. Scopul si obiectivele lucrarii constau in abordarea problemelor pe care le ridica gestiunea restaurantelor, inclusiv tehnologia activitatilor desfasurate.

Lumea moderna, caracterizata printr-o dezvoltare intensa a tehnicii si a stiintei, a oferit numeroase posibilitati de perfectionare a industriei serviciilor de restauratie si de aparitie a unor noi metode si posibilitati de satisfacere a asteptarilor clientilor. Odata cu cresterea numarului populatiei, ridicarea nivelului veniturilor, cresterea duratei timpului liber, urbanizarea si democratizarea, se impune necesitatea pregatirii si perfectionarii unor manageri care ar reactiona prompt si corect la conditiile schimbatoare ale pietei. O administrare profitabila a restaurantelor necesita nu numai o cunoastere a operatiunilor si a procesului tehnologic din cadrul acestora, ci si a celor mai moderne si mai noi concepte si tehnici de management.

Volumul si structura lucrarii. Lucrarea este structurata pe 5 capitole. Continutul este expus in 73 de pagini, ilustrate cu tabele si scheme. in plus, lucrarea contine cuprins, introducere, incheiere, surse bibliografice.
in introducere este argumentata actualitatea si semnficiatia temei, sunt prezentate obiectivele cercetarii, este expusa o caracteristica succinta a tezei cu evidentierea semnificatiei teoretice si a valorii aplicative a lucrarii.

Capitolul 1 al lucrarii - Alimentatia publica – tipologie si caracteristici – prezinta totalitatea tipurilor de unitati de alimentatie publica existente in tara pornind de la restaurantele cu caracter social si pana la cele cu vocatie comerciala.

Capitolul 2 al lucrarii - Amenajarea tehnologica a unui restaurant – abordeaza problematica amenajarii spatiului unui restaurant. Sunt avute in vedere totalitatea elementelor ce tin de : constructie si instalatii, organizarea muncii in bucatarii si in celelalte spatii de productie, spatiile pentru servire si anexe, asigurarea unitatilor social-administrative si gospodaresti, pastrarea si depozitarea marfurilor, asigurarea functionarii instalatiilor tehnice din dotare, dotarea cu utilaje, mobilier si inventar pentru servire si de lucru. Capitolul cuprinde si o serie de indicatii si recomandari referitoare la modalitatile de intretinere a obiectelor de inventar.

Capitolul 3 al lucrarii - Gestiunea resurselor materiale si de forta de munca – pune in evidenta importanta calitatii resurselor umane intr-un restaurant. Capitolul face referire si la cerintele urmarite in procesul de angajare a personalului respectiv : aptitudini intelectuale, cunostinte, deprinderi, pe langa cunostintele profesionale asupra preparatelor si bauturilor, cunostinte de cultura generala, cunostintele matematice pentru efectuarea calculelor.
in a doua parte a acestui capitol se prezinta principalele politici de marketing abordate in domeniul alimentatiei publice. Ultima parte a acestui capitol se refera la modalitatea de stabilire a preturilor de vinzare in cadrul restaurantului dar si cea de intocmire a listelor de preparate.

Capitolul 4 al lucrarii - Gestiunea resurselor umane si materiale in restauratie- studiu de caz S.C Holz Production S.R.L – cuprinde analiza de ansamblu a proceselor de gestiune din cadrul restaurantului Isharo, precum si o serie de propuneri si solutii inovatoare privind perfectionarea sistemului de management in restaurant.

Capitolul 5 al lucrarii - Concluzii si recomandari - ideile si rezultatele cercetarii sunt recapitulate in ultimul capitol al tezei, fiind propuse si argumentate solutii, directii si modalitati de perfectionare a actualului sistem de management al restaurantului.

Trebuie sa citesti

Finette - pentru un somn odihnitor
Finette - pentru un somn odihnitor

Unul dintre cele mai importante aspecte care duc la o viata activa, este calitatea somnului. Acest moment este destul de neglijat, mai ales in perioada tineretii. Orele de somn sunt din ce in ce mai scurte din cauza petrecerilor si a volumului mare de proiecte de realizat. Anii de adolescenta vin

Stailer - programari la salon in orice zi
Stailer - programari la salon in orice zi

Vizitele la saloanele de înfrumusețare sunt destul de rare pentru unele persoane din cauza timpului și totuși, atunci când se decid să meargă nu pot găsi un loc liber. Tot acest proces de a te programa la salon necesită mult prea mult timp și

Afla cand trecem la ora de vara in 2021!
Afla cand trecem la ora de vara in 2021!

Ora de vară presupune un ceas în minus de somn, motivul pentru care majoritatea dintre noi nu suntem mari fani ai modificării. Dar argumentele pentru această schimbare sezonieră țin de economie și nu mai au aceeași relevanță în societatea

5 Motive pentru care sa faci cadou iubitei tale o geanta Alluxuri
5 Motive pentru care sa faci cadou iubitei tale o geanta Alluxuri

Valentine's Day, Dragobete, 1 Martie, Ziua Femeii sau ziua ei de nastere, cu alte cuvinte, suficiente ocazii în care să-ți surprinzi iubita cu un dar original, prin care să-ți exprimi dragostea și afecțiunea pe care i le porți. Ca idee de cadou pentru astfel

Cel mai eficient mod de a scapa de firele crescute sub piele
Cel mai eficient mod de a scapa de firele crescute sub piele

Picioarele catifelate și netede sunt visul oricărei fete și femei, dar de la fantezie la realitate este cale lungă. Nesuferitele fire crescute sub piele , fenomen care poartă numele de foliculită sau Pili recurvati. Află de mai jos de ce te confrunți

Teste Online

Cat de mult iubesti sa faci sex (F\\M)

cat de mult iubesti sa faci sex (F\\M) \r\nTest prin care poti descoperi cat de mult iti place sa faci sex si ce \r\naptitudini ai.

mai multe »

Calculator Sarcina