Analiza activitatii comerciale si gestiunea resurselor materiale si umane in restauratie

Publicat: 27 Ian 2010 00:00

Posibilitatea de a alege este unul dintre atributele societatii moderne. Racordandu-se la cerintele actuale, industria serviciilor de restauratie tine sa se diversifice permanent, pentru a oferi o gama variata de localuri, meniuri, preturi, facilitati, conform asteptarilor, cerintelor, gusturilor, preferintelor si posibilitatilor diferitelor categorii de clienti. Scopul si obiectivele lucrarii constau in abordarea problemelor pe care le ridica gestiunea restaurantelor, inclusiv tehnologia activitatilor desfasurate.

Lumea moderna, caracterizata printr-o dezvoltare intensa a tehnicii si a stiintei, a oferit numeroase posibilitati de perfectionare a industriei serviciilor de restauratie si de aparitie a unor noi metode si posibilitati de satisfacere a asteptarilor clientilor. Odata cu cresterea numarului populatiei, ridicarea nivelului veniturilor, cresterea duratei timpului liber, urbanizarea si democratizarea, se impune necesitatea pregatirii si perfectionarii unor manageri care ar reactiona prompt si corect la conditiile schimbatoare ale pietei. O administrare profitabila a restaurantelor necesita nu numai o cunoastere a operatiunilor si a procesului tehnologic din cadrul acestora, ci si a celor mai moderne si mai noi concepte si tehnici de management.

Volumul si structura lucrarii. Lucrarea este structurata pe 5 capitole. Continutul este expus in 73 de pagini, ilustrate cu tabele si scheme. in plus, lucrarea contine cuprins, introducere, incheiere, surse bibliografice.
in introducere este argumentata actualitatea si semnficiatia temei, sunt prezentate obiectivele cercetarii, este expusa o caracteristica succinta a tezei cu evidentierea semnificatiei teoretice si a valorii aplicative a lucrarii.

Capitolul 1 al lucrarii - Alimentatia publica – tipologie si caracteristici – prezinta totalitatea tipurilor de unitati de alimentatie publica existente in tara pornind de la restaurantele cu caracter social si pana la cele cu vocatie comerciala.

Capitolul 2 al lucrarii - Amenajarea tehnologica a unui restaurant – abordeaza problematica amenajarii spatiului unui restaurant. Sunt avute in vedere totalitatea elementelor ce tin de : constructie si instalatii, organizarea muncii in bucatarii si in celelalte spatii de productie, spatiile pentru servire si anexe, asigurarea unitatilor social-administrative si gospodaresti, pastrarea si depozitarea marfurilor, asigurarea functionarii instalatiilor tehnice din dotare, dotarea cu utilaje, mobilier si inventar pentru servire si de lucru. Capitolul cuprinde si o serie de indicatii si recomandari referitoare la modalitatile de intretinere a obiectelor de inventar.

Capitolul 3 al lucrarii - Gestiunea resurselor materiale si de forta de munca – pune in evidenta importanta calitatii resurselor umane intr-un restaurant. Capitolul face referire si la cerintele urmarite in procesul de angajare a personalului respectiv : aptitudini intelectuale, cunostinte, deprinderi, pe langa cunostintele profesionale asupra preparatelor si bauturilor, cunostinte de cultura generala, cunostintele matematice pentru efectuarea calculelor.
in a doua parte a acestui capitol se prezinta principalele politici de marketing abordate in domeniul alimentatiei publice. Ultima parte a acestui capitol se refera la modalitatea de stabilire a preturilor de vinzare in cadrul restaurantului dar si cea de intocmire a listelor de preparate.

Capitolul 4 al lucrarii - Gestiunea resurselor umane si materiale in restauratie- studiu de caz S.C Holz Production S.R.L – cuprinde analiza de ansamblu a proceselor de gestiune din cadrul restaurantului Isharo, precum si o serie de propuneri si solutii inovatoare privind perfectionarea sistemului de management in restaurant.

Capitolul 5 al lucrarii - Concluzii si recomandari - ideile si rezultatele cercetarii sunt recapitulate in ultimul capitol al tezei, fiind propuse si argumentate solutii, directii si modalitati de perfectionare a actualului sistem de management al restaurantului.

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

te iubeste

vei afla daca pe cine iubesti te iubeste si el

mai multe »