Analiza activitatii comerciale si gestiunea resurselor materiale si umane in restauratie

Publicat: 27 Ian 2010 00:00

Posibilitatea de a alege este unul dintre atributele societatii moderne. Racordandu-se la cerintele actuale, industria serviciilor de restauratie tine sa se diversifice permanent, pentru a oferi o gama variata de localuri, meniuri, preturi, facilitati, conform asteptarilor, cerintelor, gusturilor, preferintelor si posibilitatilor diferitelor categorii de clienti. Scopul si obiectivele lucrarii constau in abordarea problemelor pe care le ridica gestiunea restaurantelor, inclusiv tehnologia activitatilor desfasurate.

Lumea moderna, caracterizata printr-o dezvoltare intensa a tehnicii si a stiintei, a oferit numeroase posibilitati de perfectionare a industriei serviciilor de restauratie si de aparitie a unor noi metode si posibilitati de satisfacere a asteptarilor clientilor. Odata cu cresterea numarului populatiei, ridicarea nivelului veniturilor, cresterea duratei timpului liber, urbanizarea si democratizarea, se impune necesitatea pregatirii si perfectionarii unor manageri care ar reactiona prompt si corect la conditiile schimbatoare ale pietei. O administrare profitabila a restaurantelor necesita nu numai o cunoastere a operatiunilor si a procesului tehnologic din cadrul acestora, ci si a celor mai moderne si mai noi concepte si tehnici de management.

Volumul si structura lucrarii. Lucrarea este structurata pe 5 capitole. Continutul este expus in 73 de pagini, ilustrate cu tabele si scheme. in plus, lucrarea contine cuprins, introducere, incheiere, surse bibliografice.
in introducere este argumentata actualitatea si semnficiatia temei, sunt prezentate obiectivele cercetarii, este expusa o caracteristica succinta a tezei cu evidentierea semnificatiei teoretice si a valorii aplicative a lucrarii.

Capitolul 1 al lucrarii - Alimentatia publica – tipologie si caracteristici – prezinta totalitatea tipurilor de unitati de alimentatie publica existente in tara pornind de la restaurantele cu caracter social si pana la cele cu vocatie comerciala.

Capitolul 2 al lucrarii - Amenajarea tehnologica a unui restaurant – abordeaza problematica amenajarii spatiului unui restaurant. Sunt avute in vedere totalitatea elementelor ce tin de : constructie si instalatii, organizarea muncii in bucatarii si in celelalte spatii de productie, spatiile pentru servire si anexe, asigurarea unitatilor social-administrative si gospodaresti, pastrarea si depozitarea marfurilor, asigurarea functionarii instalatiilor tehnice din dotare, dotarea cu utilaje, mobilier si inventar pentru servire si de lucru. Capitolul cuprinde si o serie de indicatii si recomandari referitoare la modalitatile de intretinere a obiectelor de inventar.

Capitolul 3 al lucrarii - Gestiunea resurselor materiale si de forta de munca – pune in evidenta importanta calitatii resurselor umane intr-un restaurant. Capitolul face referire si la cerintele urmarite in procesul de angajare a personalului respectiv : aptitudini intelectuale, cunostinte, deprinderi, pe langa cunostintele profesionale asupra preparatelor si bauturilor, cunostinte de cultura generala, cunostintele matematice pentru efectuarea calculelor.
in a doua parte a acestui capitol se prezinta principalele politici de marketing abordate in domeniul alimentatiei publice. Ultima parte a acestui capitol se refera la modalitatea de stabilire a preturilor de vinzare in cadrul restaurantului dar si cea de intocmire a listelor de preparate.

Capitolul 4 al lucrarii - Gestiunea resurselor umane si materiale in restauratie- studiu de caz S.C Holz Production S.R.L – cuprinde analiza de ansamblu a proceselor de gestiune din cadrul restaurantului Isharo, precum si o serie de propuneri si solutii inovatoare privind perfectionarea sistemului de management in restaurant.

Capitolul 5 al lucrarii - Concluzii si recomandari - ideile si rezultatele cercetarii sunt recapitulate in ultimul capitol al tezei, fiind propuse si argumentate solutii, directii si modalitati de perfectionare a actualului sistem de management al restaurantului.

Trebuie sa citesti

Criteriile de selectie ale unui motocultor
Criteriile de selectie ale unui motocultor

Ce sunt motocultoarele? Motocultorul este  o masinarie agricola ce poate sa prelucreze terenurile agricole. Este alimentat la priza si are capacitatea de a fi dotat cu mai multe accesorii. Cu ajutorul motouneltei si accesoriilor se poate realiza o gama larga de activitati. Atunci cand cumperi

De sarbatori nu uitam de distractia celor mici
De sarbatori nu uitam de distractia celor mici

In toata agitatia acestei luni, cu pregatirile specifice pentru Craciun, adultii nu trebuie sa uite de distractia celor mici. Petrecerile pentru copii au devenit o moda si, mai mult decat a urmari un trend, este vorba despre bucuria adusa celor mici. Paradisul Personajelor vine cu un pachet de

Succesul in pariuri sportive depinde de anumiti factori - care sunt acestia
Succesul in pariuri sportive depinde de anumiti factori - care sunt acestia

De pariat poate paria toata lumea, insa succesul din asta este unul mai rar. Se spun multe despre strategii, cum sa faci biletul zilei, insa in final specialistii vorbesc si despre anumiti factori ce determina si ei succesul. La baza vor fi cunostintele sportive . Nu de putine ori am auzit acest

Black Friday cu preturi microscopice la produsele de la GSMnet
Black Friday cu preturi microscopice la produsele de la GSMnet

Ziua de Black Friday aduce numeroase avantaje pentru pasionatii de tehnologie. In prezent, pretentiile ce fac referire la ultimele gadget-uri tehnologice sunt destul de mari. Utilizatorii sunt foarte bine documentati cu privire la specificatiile smartphone-urilor, dar și în ceea ce

Despre mecanici auto si ateliere de reparatii
Despre mecanici auto si ateliere de reparatii

Sunt foarte puțini mecanici auto de încredere pe piață. Sunt foarte puțini mecanici auto în general, care sunt bombardați de o mulțime de clienți cu lucrări de reparații din care toți își doresc să fie ei o prioritate,

Teste Online

Cat de lacom esti?

Ai imprumutat lucruri fara sa le ceri? Visezi la marele premiu al loteriei sau ca esti cea mai mare vedeta din lume? Stii foarte bine ca expresia &quo...

mai multe »
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.