studentie.ro  » universitar » proiecte » Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilo

Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilo

Publicat: 25 Mar 2010 | Vizualizari: 3064

Introducere


Tema proiectului ”Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilor” este in stransa legatura atat cu disciplina „Sisteme informatice de asistare a deciziilor” la care se prezinta acest proiect, cat si cu cu specialitatea Facultatii de stiinte Economice, Contabilitate si Informatica de Gestiune, din a carei programa face parte disciplina mentionata.Dupa cum reiese si din titlul temei, proiectul cuprinde doua componente: o componenta informatica si o componenta economica. Acestea sunt tratate separat din punct de vedere al bazelor teoretice, dupa care acestea devin un tot unitar, la realizarea practica a sistemului informatic, materializat prin obtinerea unui program de gestiune a stocurilor, in mod arbitar ales al uneii farmacii, deoarece este un model simplu de gestiune a stocurilor, folosind platforma de programare a Microsoft Access 2000.

Pentru realizarea unei unitati in expunerea proiectului, s-a facut in primul rand prezentarea notiunilor teoretice ale componentei economice, urmata de prezentarea notiunilor teoretice ale componentei informatice, iar in final se arata pas cu pas modul de programare al softului de gestiune al farmaciei. in momentul utilizarii bibliografie a unor relatii, notiuni sau paragrafe, acestea sunt indicate corespunzator in proiect, prin folosirea notelor de subsol.

La tratare notiunilor teoretice ale componentei economice s-a facut o prezentare amanuntit stocurile si gestiunea stocurilor. Sunt aratate modalitatile de definire a stocurilor, tipurile si rolul acestora. La gestiunea stocurilor se dezbat ariile de cuprindere ale gestiunii stocurilor, obiectivele si rezultatele unei gestiuni informatice a stocurilor, functiile gestiunii stocurilor, elementele procesului de stocare, factorii de influenta si situatiile periculoase intalnite in cazul unei gestiuni informatizate a stocurilor, modalitatile practice de gestiune si indicatorii eficietei gestiunii stocurilor.

La tratarea notiunilor teoretice ale componentei informatice s-au prezentat criteriile unei proiectari de baze de date, analiza principalilor indicatori si operatori ai unei baze de date relationale, notiunile, conceptele, caracteristicile si modelarea grafica a bazelor de date relationale bazate pe modelul entitate-relatie, precum si analiza detaliata a proiectarii in cazul particular ales al unei baze de date relationale care va gestiona stocurile unei farmacii.

Prezentarea teoretica a platformei de programare a programului Microsoft Acces 2000 este urmata de expunerea pas cu pas a proiectarii bazei de date, a crearii acesteia precum si a crearii filtrelor, interogarilor si rapoartelor.

In ultima parte a proiectului este dezbatuta utilizarea sistemului informatic de gestiune a stocurilor unei farmacii, din punct de vedere al unui utilizator de program, care in cazul analizat poate fi reprezentat de persoana care vinde medicamentele aflate in stocul si respectiv in gestiunea farmaciei.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-09-21 00:00:00 - 2021-10-10 00:00:00