studentie.ro  » universitar » proiecte » Proiect: Confruntarea Informationala

Proiect: Confruntarea Informationala

Publicat: 07 Iun 2010 | Vizualizari: 1451

In ultimii ani,mediile specializate din lumea militara mai ales cele din S.U.A-au operationalizat,din ce in ce mai mult pregnant concepte care castiga foarte mult teren:confruntarea informationala-prin extensie si aprofundare si operatiile informationale.Originea acestor concepte se regaseste in urmatorul fapt de natura evidentei:informatia si tehnologia informatiei devin tot mai importante in constructia modelelor de securitate nationala si ,in particular,a elementelor de strategie si arta militara.

Conform acestor concepte ,viitoarele forme de conflict se vor caracteriza ,fundamental prin atacul asupra sistemelor de gestiune a informatiei .Aici avem si avantajul potential al celor care constientizeaza si actioneaza in virtutea acestei abordari ,fata de ceilalti.

LINIILE DE FORTA ALE CONCEPTULUI.

Formele de deducere a confrunatrii informationale care implica protectia,manipularea ,degradarea si anularea informatiei sunt:
a)confruntarea de control-care are ca principiu sa anihileze “capul”si “gatul”adversarului.
b)confruntarea “suprematiei informatiilor”-care consta in proiectarea ,protectia si anihilarea sistemelor care contin suficiente cunostiinte pentru a domina spatiul de lupta.
c)confruntarea electronica-prin tehnici de lupta radioelectronica si tehnici criptografice.
d)confruntarea psihologica-in care informatia este folosita pntru a modifica atitudinile si optiunile amicilor,adversarilor si neutrilor.
e)”pirateria software”-in care sistemele de calcul fac obiectul atacurilor;
f)confruntarea informatiilor economice –prin blocarea sau canalizarea informatiilor ,cu scopul de a obtine suprematia economica;
g)confruntarea in spatiul de lupta al realitatii virtuale-ca punct de acumulare a scenariilor.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Globe Ground Romania
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-09-18 00:00:00 - 2021-09-22 00:00:00