studentie.ro  » universitar » proiecte » Proiect informatica - pagini web

Proiect informatica - pagini web

Publicat: 03 Ian 2011 | Vizualizari: 2053

O data cu raspandirea spatiului WWW si cu atingerea unei mase critice de utilizatori, atat firmele cu activitate comerciala, cat si analistii si specialistii in marketing au ajuns la concluzia ca merita investit efort in punerea la punct a unor tehnologii care sa tranforme utilizatorii Web in potentiali clienti.

Initial, siteurile Web ale acestor firme contineau doar informatii de contact, oferte promotionale sau chiar cataloage de produse sub forma unor pagini HTML statice. Efectuare platii, confirmarea acesteia precum si procesul de livrare a produselor catre client dura foarte mult.

Ideea ca intr-o buna zi orice tranzactie economica va fi condusa exclusiv prin Internet, eficientizandu-se astfel foarte mult sistemul de tranzactionare, i-a facut pe multi manageri sa
inceapa sa se intereseze cat de mult pot merge cu initiativele lor de e-business.
Au inceput asadar sa se intereseze asupra solutiilor existente, capabile sa suporte cu succes procesul de aprovizionare on-line al unei intreprinderi sau sistemul de vanzare si cumparare procesate prin Internet. Iar toate aceste solutii trebuiau sa fie caracterizate de o flexibilitate mare in dezvoltarea si adaptabilitatea rapida la cerintele specifice clientului.

Una din formele de manifestare ale acestui domeniu sunt magazinele virtuale, cunoscute si sub numele de magazine virtuale(e-shopuri). Oricine poate fi clientul acestor magazine virtuale(e-shop). Este suficienta o conexiune la Internet si un browser pentru navigarea on-line in cadrul magazinului. in prezent, exista o varietate de e-shop-uri, oferind clientilor o multitudine de servicii. Din cele mai importante servicii putem aminti urmatoarele: cosul virtual de cumparaturi, catalogul de produse cu serviciile specifice, autentificarea utilizatorilor, inscrierea la diferite liste de discutii, etc.

Ca obiective principale ale magazinelor virtuale se doresc a fi cresterea vanzarilor, comunicarea permanenta cu clientii, livrarea produselor intr-un timp cat mai scurt, precum si asigurarea unor modalitati de plata cat mai sigure si cat mai eficiente.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-09-21 00:00:00 - 2021-10-10 00:00:00