studentie.ro  » universitar » proiecte » Sortarea vectorilor

Sortarea vectorilor

Publicat: 10 Mai 2011 | Vizualizari: 1704

Operatia de ordonare a unor articole in functie de anumite criterii este foarte des intâlnita in practica. Sortarea cuvintelor intr-un dictionar in ordine alfabetica, sortarea candidatilor la un examen dupa medie, sortarea unor articole dupa marime si culoare sunt doar câteva exemple de utilizare a algoritmilor de sortare. Cautarea de informatii intr-o “lista” de elemente ordonate este mult mai usoara si mai practica. Sortarea pentru programatori este privita ca un posibil ajutor pentru o larga varietate de situatii.


Se cunosc mai multi algoritmi de sortare, majoritatea fiind foarte simpli. in aceasta lucrare voi urmari sa realizez o prezentare a celor mai cunoscute metode precum si un studiu comparativ al performantelor care pot fi obtinute folosind anumite metode de sortare. Orice programtor trebuie sa cunoasca mai multe metode de sortare si sa aleaga folosirea unei metode, in functie de criteriul de eficienta urmarit (timp de executie, memorie folosita).

3.1 Prezentarea metodelor de sortare
in functie de specificul problemei, criteriul de ordonare a elementelor poate fi crescator (de la valori mici la valori mari) sau descrescator (de la valori mari la valori mici). in algoritmii prezentati mai jos am ales criteriul de ordonare crescator.


Obs: Metodele prezentate apeleaza o procedura schimba - care interschimba doua elemente din sir care nu respecta criteriul de ordonare ales.


Metodele de sortare cele mai des folosite pot fi clasificate in doua categorii: metode directe si metode avansate.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: SC PROMED SYSTEM SRL
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-09-21 00:00:00 - 2021-09-29 00:00:00