studentie.ro  » universitar » proiecte » Tehnica grupului nominal

Tehnica grupului nominal

Publicat: 17 Nov 2010 | Vizualizari: 2494

Tehnica grupului nominal a fost initial dezvoltata de catre Delbecq si Van de Ven si a fost aplicata in planificarea programelor de educatie pentru adulti de catre Vedros (1979). In articolul de fata, dupa prezentarea scopului, aplicabilitatii, avantajelor si limitelor procedeului este prezentata metodologia si modul de lucru care include generarea ideilor in scris, inregistrarea, discutarea lor si selectarea celor mai importante cinci/sapte idei, acordarea de scoruri la nivel individual, calcularea scorului atribuit de grup.

DEFINITIE

Tehnica grupului nominal este una dintre tehnicile cercetarii calitative si consta intr-un proces structurat de lucru in grup restrans, coordonat prin moderare, care de obicei identifica si ordoneaza problemele sau solutiile.

CONSIDERATII GENERALE

Aceasta tehnica si-a dovedit eficacitatea in obtinerea consensului din partea unei game largi de participanti diferiti din punctul de vedere al formarii sau locului de desfasurare a activitatii.
Grupul nominal este constituit dintr-un numar limitat de persoane care interactioneaza in cadrul unei intalniri, cu scopul de a obtine informatii cu privire la o situatie specifica; fiecare membru al grupului lucreaza individual, in cadrul unui grup organizat. Numele tehnicii descrie pe scurt cum se desfasoara procesul: persoane diferite constituite intr-un grup – exclusiv cu ocazia aplicarii acestei tehnici – gandesc, selecteaza, voteaza in nume propriu.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Sub 6 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-09-21 00:00:00 - 2021-10-08 00:00:00