Studiu de caz - planificare strategica

Publicat: 07 Ian 2012 00:00

Portofoliu Planificare strategica

Aplicatia 1

PLAN STRATEGIC AL GRADINII BOTANICE DIN NEW YORK


Incepe o cercetare importanta de planificare si schimbare institutionala, si vei vedea acolo ca sunt implicati diferiti actionari. Experienta mea in viata institutionala este aceea ca trebuie sa gasesti cai de a-i face fericiti pentru inceput.

Trebuie, la fel de bine, sa incepi cu inceputul si sa fi intelegator pentru ca alfel iti vei ingreuna munca. in acest fel nu iti vei risipi timpul si energia incercand sa-i faci pe toti fericiti, mai tarziu; pentru ca de fapt trebuie sa-i faci pe toti fericiti, mai ales intr-o institutie cu probleme.

Trebuie sa ii linistesti pe toti si sa ii pui la treaba. Daca nu incepi cu inceptul, vei ramane constant - si gasesc asta foarte epuizant. Nu poti sa duci nimic la bun sfarsit - in fiecare zi astepti telefoane de la oameni nefericiti. Acesta este modul in care multi oameni conduc o institutie- ei lasa sa se intample asta in fiecare zi, asteapta, obosesc consumand atata timp si energie tratand cu oameni care se afla la conducere.
Gregory LongGregory Long, presedinte al Gradinii botanice din New York, a urcat lin pe podium la Casa de Actiuni Sotheby. Era pe data de 21 Aprile 1993, si in fata lui se aflau 400 dintre cei mai influenti actionari ai Gradinilor-consiliul de conducere, actuali si potentiali donatori, personalitat guvernamentale si alte organizatii nonprofit, membrii ai Gradinilor, si executivul de afaceri. Toti acesti ascultatori aveau un rol foarte important in planificarea viitorului Gradinilor, viitor pe care Long tocmai vroia sa-l dezvaluie.


Locatia Sotheby, ca si lista invitatilor, a fost selectata cu grija. Aici in Manhattan, s-a gandit Long, chiar si persoanele marginal interesate ar putea foarte usor sa treaca sa asiste la o ora de prezentare, cu un cocktail dupa-lucru mai putin probabil daca prezentarea s-ar fi tinut in centrul partii de nord a cartierului Bronx, casa Gradinilor.

S-a gandit la aceasta seara ca la regele evenimentelor teatrale pentru care New York-ul este foarte bine cunoscut. Atent scrisa, orchestrata, si repetata, prezentarea a aratat publicului, pentru prima data, cum vor arata Gradinile in viitor care a reiesit pe parcursul procesului extensiv si inclusiv de planificare. Acesta prezinta “confruntarea rezultatelor gandirii collective” care s-au intamplat de-a lungul a 2 ani, asa cum descrie Long.


El a simtit ca a lucrat cu convingere la aceasta prezentare de cand a devenit presedinte al Gradinii in 1989. Cuvintele de pe invitatiile la Sotheby (continut in epunerea 1) reflectau convingerea lui: “Aceasta nu este doar o institutie indragiata a orsului New York care-si face facelift; este transformarea unei institutii.”


Asa cum s-a pregatit pentru a schita planul strategic si marele plan pentru facilitatea ca este de 2 ani in marketing, Long era ingrijorat- putea el sa creeze nivelul de incantare in aceasta comunitate necesar sa satisfaca scopurile ambitioase pentru schimbarile institutionale pe care planul le propunea? Puteau aceste componente importante sa faca planul irealizabil, dand Gradinii optiuni comune.

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Lucrare scrisa - istoria romanilor. cls a VIIIa

Lucrare scrisa - istoria romanilor. cls a VIIIa

mai multe »