studentie.ro  » universitar » proiecte » Cultura gastronomica a Maltei

Cultura gastronomica a Maltei

Publicat: 10 Dec 2009 | Vizualizari: 1307

Mandrindu-se cu relicve istorice impresionante, decoruri de coasta stralucitoare si meniuri gastronomice paradisiace, Malta este iubita de vedete precum Brad Pitt si Orlando Bloom. Aici a fost turnat faimosul film "Troia" ce l-a avut in rolul principal chiar pe Brad Pitt.Intr-adevar, apele de cristal ale Maltei, plajele magnifice, bastioanele, templele colosale, stancile de calcar si peisajele rurale aride se imbina armonios pentru a crea o destinatie neobisnuita si agitata. Perioada cea mai buna pentru calatorii e intre lunile aprilie si iunie, cand lunile ploioase de iarna se termina iar temperaturile de vara nu sunt inca la cote maxime.


Micul arhipelag situat intre Sicilia si nordul Tunisiei are o istorie veche de 7000 de ani de-a lungul carora a trecut sub mai multe oranduiri, de la fiecare din ele mostenind cate ceva.


Bucataria malteza nu putea sa nu reflecte si ea aceste influente, de la cele italiene, franceze, engleze la cele arabe sau grecesti. Acestora li se dauga conditiile climaterice si geografice speciale, aromele simple si tari de masline, plante aromatice, usturoi, legumele proaspete si pestele. De aici a rezultat o bucatarie rustica, bogata in arome si culori, un melanj absolut al specificului mediteraneean.Restaurantele din malta, Malta, cunoscuta si ca Insula de miere ofera turistilor posibilitatea de a cunoaste traditiile culinare locale. 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Globe Ground Romania
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: Otopeni
Perioada de valabilitate: 2021-07-28 00:00:00 - 2021-07-28 00:00:00