studentie.ro  » universitar » referate » Apararea drepturilor de autor si a drepturilor conexe

Apararea drepturilor de autor si a drepturilor conexe

Publicat: 14 Mai 2013 | Vizualizari: 1544

Conform articolului 123 din Legea 8/1996 titularii dreptului de autor si ai drepturilor conexe isi pot exercita drepturile recunoscute prin prezenta lege in mod individual sau, pe baza de mandat, prin organismele de gestiune colectiva, in conditiile prezentei legi.

Gestiunea colectiva a drepturilor de autor se poate face numai pentru operele aduse anterior la cunostinta publica, iar gestiunea colectiva a drepturilor conexe se poate face numai pentru interpretari sau executii fixate ori rdaiodifuzate anterior, precum si pentru fonograme ori videograme aduse anterior la cunostinta publica.

Organismele de gestiune colectiva a dreptului de autor si a drepturilor conexe sunt persoane juridice constituite prin libera asociere, avand ca obiect principal de activitate colectarea si repartizarea drepturilor a caror gestiune le este incredintata de catre titulari.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-04 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00