studentie.ro  » universitar » referate » Arhitectura romana in colonii

Arhitectura romana in colonii

Publicat: 11 Iun 2013 | Vizualizari: 1167

Arhetip al identitatii europene, Grecia antica continuie sa fie un izvor de inspiratie si fascinatie chiar si acum la secole distanta de cand zidurile celor cateva cetati elene de unde a pornit totul au ingenunchiat in fata timpului neiertator. De la Herodot incoace istoria greaca a devenit si subiect, si obiect al reflectiei umane.

Fiecare generatie si-a scris propria istorie greaca, fiindca intensitatea acestei experiente si extraordinara calitate a actorilor si a martorilor ei au stirnit irevocabil o cautare a inteligibilului de care alte domenii au fost mai aparate cumva si mai sarace.


Romanii au adoptat aceste principii tot de la greci intrucat monumentele elene intruchipau cel mai bine aceste idealuri. Plecand de la structura simpla cu stalpi si grinzi, romanii au dezvoltat arcada ca mijloc de a acoperi distante mai mari la podurile si apeductele lor. Betonul a fost o inventie care a facut posibile forme fluide precum bolta semicilindrica si cupola.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-05 00:00:00