studentie.ro  » universitar » referate » Circuitul biotic al materiei in biosfera

Circuitul biotic al materiei in biosfera

Publicat: 18 Nov 2014 | Vizualizari: 969

Prin definitie, ecologia este o disciplina care studiaza interactiunile reciproce dintre mediul ambiant si organismele vii. Organismele de pe fiecare nivel de dezvoltare sunt intercorelate intre ele, pe de o parte, si cu lumea abiotica, pe de alta parte, mai exact cu disponibilitatile mediului ambiant.


Viata sub diverse forme de organizare poate exista in diferite imprejurari. Acea parte a globului pamantesc (litosfera, hidrosfera si atmosfera) care este populata de organisme vii (plante, animale, microorganisme) se numeste biosfera.

Termenul €žbiosfera in literatura stiintifica a aparut in 1876 gratie savantului austriac Eduard Suess. El afirma: €žUn lucru pare strain pe acest copr imens, alcatuit din diferite sfere (geologice)... La suprafata continentelor se poate distinge o biosfera de sine statatoare.
Fondatorul conceptiei despre biosfera este considerat savantul rus V.I. Vernadski, care in 1924 a publicat lucrarea sa €žBiosfera.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-08-09 00:00:00 - 2022-08-24 00:00:00