studentie.ro  » universitar » referate » Conceptii despre bine si rau

Conceptii despre bine si rau

Publicat: 30 Mai 2013 | Vizualizari: 422

De mici suntem invatati sa facem distinctia dintre ce este bine si ce este rau pentru noi. Suntem invatati sa ne ferim de rau, dar din pacate nimeni nu si-a pus inca problema ca binele este in stransa legatura cu raul. Nu putem spune ca exista rau fara bine sau bine fara rau.

Cei doi termeni sunt intr-o comuniune. Este adevarat ca in fiecare lucru bun exista un lucru rau, iar in fiecare lucru rau exista un lucru bun. Depinde doar de noi cum vrem sa vedem lucrurile. Depinde de noi sa vedem jumatatea potrivita a paharului.

Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche considera ca natura binelui si raului nu trebuie cautata nici in "prejudecata teologica", "nici dincolo de lume". Problema este de a sti daca binele si raul sunt inventate pentru a servi ca fundament al judecatilor nostre morale sau in ce masura, identificand natura binelui si raului, umanitatea progreseaza in plan moral.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-03-01 00:00:00