studentie.ro  » universitar » referate » Curente filosofice: Existentialismul

Curente filosofice: Existentialismul

Publicat: 12 Ian 2014 | Vizualizari: 1139

Existentialismul este unul dintre curentele filozofice care definesc secolul XX ca secolul Individualistilor si al Individualitatilor, sustinand ideea ca lumea este absurda si tot ceea ce se intampla se constituie ca nonsens.

Dobandind constiinta faptului ca a fost aruncat in lume, omul nu se poate baza pe nimic din afara lui, ci doar pe propriile-i resurse, scopul fundamental al existentei unui individ fiind tocmai obtinerea unei individualitati, prin prisma intelegerii lipsei de sens a lumii.

Acest curent (care a avut un puternic impact in literatura, reprezentat de sciitorii-filozofi Jean-Paul Sartre si Albert Camus) ii are ca precursori pe doi dintre cei mai importanti filozofi ai secolului al XIX-lea - Soren Kierkegaard si Friedrich Nietzsche - care scot in evidenta individul si posibilitatiile sale specifice si combat filozofia abstracta a lui Hegel.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-03-01 00:00:00