studentie.ro  » universitar » referate » Dragostea in filosofie

Dragostea in filosofie

Publicat: 12 Mar 2013 | Vizualizari: 333

Ce e dragostea? Ce chipuri poate cunoaste ? Arbitrariul acestor raspunsuri este unul cert: fiecare persoana are alte raspunsuri, niciunul nu poate fi contrazis.

Mai mult, raportand dragostea la ideea de casatorie si conjugand-o prin prisma filosofica, am putea crede ca din timpuri stravechi dragostea a adus oamenii impreuna. Acea dragoste absoluta, onesta, asumata pana la capat. Dar s-a pus, oare, problema asa dintotdeauna?

Iubirea adevarata este caracaterizata de incapacitatea de a fi inteleasa. Nu exista o logica pentru faptul de a iubi, drept pentru care experienta iubirii „nu poate fi comunicata”.

„Experienta urii este comunicabila, la fel aceea a respectului, nu insa şi a iubirii! Cand iubesc nu caut sa inteleg nu pentru ca nu vreau ci pentru ca nu pot. E ca şi cum aş vrea sa inteleg minunea!”, afirma Anton Adamut. Kant sprijina aceasta viziune, punctand ca „datoria de a iubi este o absurditate”; dragostea neputand avea ca izvor vointa.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-07 00:00:00