studentie.ro  » universitar » referate » Expulzarea

Expulzarea

Publicat: 02 Feb 2013 | Vizualizari: 1462

Competentele statului asupra persoanelor desemneaza exercitiul autoritatii fiecarui stat de a legifera, de a judecat si de a aplica cosntrangerea cu privire la persoanele fizice, persoanele juridice, ca si cu privire la anumite vehicule, aflate pe teritoriul national.

Strainul este o persoana care se afla pe teritoriul unui stat fara a avea cetatenia acestuia ci a unui alt stat. Mai sunt asimilati strainilor persoanele fara cetatenie (apatrizi) si refugiatii.

Satutul juridic al strainilor nu se confunda cu cel acordat cetatenilor statului respectiv. Satul nu are asupra lor aceeasi autoritate si nici aceleasi obligatii. Persoanele din cele doua categorii nu au nici ele aceleasi drepturi si aceleasi obligatii fata de statul ai caror resortisanti sunt, ori fata de statul strain pe teritoriul caruia se gasesc la un moment dat. Determinarea continutului acestor drepturi si obligatii se face prin legile interne ale fiecarui stat, cu respectarea unor norme si standarde internationale.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00