studentie.ro  » universitar » referate » Metode de cunoastere a elevilor: Necesitatea si dificultatile cunoasterii psihologice a elevilor

Metode de cunoastere a elevilor: Necesitatea si dificultatile cunoasterii psihologice a elevilor

Publicat: 13 Iun 2013 | Vizualizari: 3443

Practica pedagogica demonstreaza ca in domeniul instructiei si educatiei, strategiile didactice identice genereaza rezultate diferite, in functie de caracteristicile individuale si de varsta ale educatilor, nivelul intelectual, structura aptitudinala, optiunile profesionale, atitudinile si convingerile proprii, determinand o receptare si prelucrare diferentiata a mesajelor transmise.

Pentru o actiune eficienta, orice educator trebuie sa renunte la tipare unice si la prejudecati, si sa-si directioneze actiunea bazandu-se pe cunoasterea capacitatilor, intereselor si atitudinilor elevilor, pe cunoasterea reprezentarilor si sentimentelor acestora la varste diferite, folosind mijloace eficiente de influenta si formare.

Actiunea pedagogica devine eficienta numai daca procesul de formare se realizeaza urmarindu-se aptitudinile si caracteristicile generale de personalitate, asigurandu-se concordanta dintre caracteristicile persoanei si obiectivele procesului formativ.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-05 00:00:00