studentie.ro  » universitar » referate » National si universal in educatie

National si universal in educatie

Publicat: 14 Mai 2013 | Vizualizari: 2236

Caracterul national al educatiei. Din punct de vedere formal, educatia se realizeaza in structuri nationale. Limba produce structuri mentale care determina dimensiunea etnica si nationala a oricarei influente bazate pe comunicare. Caracterul national al educatiei se situeaza la interferenta conceptului de cultura cu cel de educatie.

Caracterul universal al educatiei. Din punct de vedere universal, educatia prezinta caracteristici de continuitate pe tot parcursul evolutiei societatii umane.

Ea este cosubstantiala cu societatea, determinandu-i progresul. Din punct de vedere international, acest caracter al educatiei se realizeaza prin studiul limbilor straine, al literaturii universale, a istoriei universale, a geografiei, prin structura, obiective si continut. Prin continut, obiective si structura sa, educatia trebuie sa raspunda realitatilor internationale.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-02 00:00:00