studentie.ro  » universitar » referate » Postulatele mecanicii cuantice

Postulatele mecanicii cuantice

Publicat: 22 Mai 2013 | Vizualizari: 1494

Mecanica cunatica descrie fenomenele fizice specifice microcosmosului. Aceasta teorie este inevitabil abstracta. In urma unor experiente efectuate cu multa grija, fizicienii au descoperit ca realitatea microscopica este caracterizata prin fenomene cum este dualitatea unda-corpuscul, care pare greu de inteles.

Mecanica clasica nu mai este corecta cand se aplica sistemelor microscopice. Aceasta poate fi aplicata cu succes de exemplu la miscarea astrilor, a obiectelor macroscopice, dar este total nepotrivita in cazul studiului miscarii atomilor.

Astfel, notiunea de mic a sistemelor atomice capata o semnificatie absoluta. intelegerea sensului acestei micimi reprezinta baza intelegerii mecanicii cuantice. in fizica sistemelor clasice, adica a sistemelor carora li se poate aplica cu succes conceptele clasice, se presupune in mod tacit ca operatiile de masura nu perturba apreciabil starea (miscarea) acestora.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-04 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00