studentie.ro  » universitar » referate » Premise psihologice ale adaptarii copilului la mediul scolar

Premise psihologice ale adaptarii copilului la mediul scolar

Publicat: 05 Nov 2011 | Vizualizari: 3626

Educatia reprezinta unul dintre serviciile cele mai importante pe care o comunitate le poate oferi copiilor ei. Cu cat varsta acestora este mai frageda, cu atat importanta relatiei umane, afective dintre copil si cadru didactic este mai mare.


Adaptarea la mediul scolar este o excursie cu peripetii, pe care copilul trebuie sa o inceapa de timpuriu si care lasa amprente psihice importante in viata acestuia. De aceea, invatatorul este adultul semnificativ care modeleaza gandurile si emotiile scolarului mic si fata de care copilul ajunge adesea sa aiba o profunda afectiune.


Primele zile de scoala reprezinta un moment de schimbare in viata copilului. Daca nu a mai fost intr-o colectivitate, intrarea sa in scoala este prima largire importanta a mediului sau social, mediu in care trebuie sa se integreze apoi pas cu pas.


Pentru copilul care se pregateste de prima lui zi de scoala urmeaza cateva luni de adaptare, deoarece, brusc, relatiile, asa cum le cunoaste el, capata noi dimensiuni. Daca pana acum oamenii care ii erau apropiati faceau parte strict din familie, incepand cu primele zile de scoala, micutul va descoperi un sentiment miraculos: prietenia cu alti copii.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-08-01 00:00:00 - 2021-08-14 00:00:00