studentie.ro  » universitar » referate » Securitatea nationala a Romaniei ÎN CONTEXTUL EUROPEAN ŞI EUROATLANTIC

Securitatea nationala a Romaniei ÎN CONTEXTUL EUROPEAN ŞI EUROATLANTIC

Publicat: 29 Ian 2013 | Vizualizari: 1773

Evenimentele din timpul celor doua razboaie mondiale si cele ce au urmat acestor ciocniri armate au dat de gandit tuturor statelor sa intocmeasca cele mai bune strategii de securitate si aparare nationala ceea ce insumeaza „ ansamblul de masuri si de activitati adoptate in scopul garantarii suveranitatii nationale, a independentei si unitatii statului, a integritatii teritoriale a tarii ”.

Intr-un astfel de context tensionat, securitatea fiecarei tari, ca si securitatea comunitatii internationale in ansamblu, are un rol important atat in prevenirea si contracararea pericolelor generate de mediul international, cat si in garantarea starii de securitate interna, in ansamblul sau, a sigurantei personale si securitatii comunitatilor.

Intr-o lume complexa, plina de dinamism si conflicte, o lume aflata in plin proces de globalizare, o conditie vitala a realizarii progresului si prosperitatii acesteia o constituie, intelegerea corecta a tendintelor majore de evolutie a securitatii internationale si a modului in care fiecare tara are sansa de a se afirma ca parte activa a globalizarii.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00