studentie.ro  » universitar » seminarii » Caracterizarea psihologica a varstelor scolare

Caracterizarea psihologica a varstelor scolare

Publicat: 25 Nov 2010 | Vizualizari: 2480

Fiecare stadiu este marcat de o criza sau o lupta cu care individul se confrunta si pe care incearca sa le rezolve, realizand astfel, progresul psihoindividual Bazandu-se pe anumite dileme morale prezentate copiilor sub forma unor naratiuni, Kohlberg a ajuns la concluzia ca dezvoltarea morala parcurge trei niveluri si sase stadii

Bazandu-se pe anumite dileme morale prezentate copiilor sub forma unor naratiuni, Kohlberg a ajuns la concluzia ca dezvoltarea morala parcurge trei niveluri si sase stadii

Conformare la reguli pentru a putea fi evitata pedeapsa si a obtine recompense. Interesele si punctele de vedere ale celorlalti nu sunt luate in considerare, in sens mai larg copilul este egocentric.

O actiune „buna” este favorabila mai degraba propriei persoane decat celorlalti. Se acorda oarecare atentie trebuintelor celorlalti, dar numai in cazul in care rezultatul este favorabil individului insusi.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00