studentie.ro  » universitar » tutoriale » LINUX COMMAND

LINUX COMMAND

Publicat: 10 Oct 2006 | Vizualizari: 1743

Orice sistem de operare detine o interfata prin intermediul careia realizeaza comunicarea cu operatorul uman. Primele sisteme de operare aveau interfete foarte simple, formate dintr-un set mic de comenzi de baza. Spre exemplu, CP/M, un sistem destinat microcalculatoarelor cu procesoare pe 8 biti (de exemplu Z80), avea aproximativ 5 comenzi. Odata cu trecerea timpului, interfetele dintre sistemele de operare si utilizator au devenit din ce in ce mai complexe, oferind mai multe facilitati si usurand munca de configurare si intretinere a calculatoarelor pe care le deservesc.


Pentru a vedea care sunt avantajele si dezavantajele diferitelor sisteme de operare in ceea ce priveste interfata cu utilizatorul, sa incercam mai intai sa realizam o clasificare a interfetelor. In primul rand, trebuie remarcat faptul ca interfata este orice instrument care permite comunicarea intre un sistem de operare si un operator, indiferent daca acest instrument este de natura hardware sau software.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00