studentie.ro  » cariera » consultanta » 10 lucruri pe care le vei invata la primul job!

10 lucruri pe care le vei invata la primul job!

Publicat: 13 Ian 2015 | Vizualizari: 915

Primul job pe care il vei imbratisa la un moment dat dupa absolvire sau inainte, va fi o etapa importanta din viata ta. Si asta nu numai datorita faptului ca te va aduce cu picioarele pe pamant in ceea ce priveste ce inseamna un loc de munca si programul strict pe care il presupune acesta, ci si datorita faptului ca iti va preda cateva lectii importante de viata. Despre ce este vorba mai exact? Aflati din randurile de mai jos:1. Trezitul de dimineata in fiecare zi este o chestie destul de dura!


2. Dar momentul in care iti incasezi primul salariu este grozav…


3. Apoi iti dai seama ca grozavia tine putin timp, pentru ca ajungi sa iti cheltuiesti o foarte mare parte din el pe sandvisuri si bauturi pe care le consumi la locul de munca.


4. Barfele de la serviciu te vor face sa ai impresia ca te afli inca in liceu sau in facultate.


5. Te vei obisnui atat de mult cu permanenta senzatie ca esti obosit incat vei avea impresia ca asa ai fost dintotdeauna.

Ce ar trebui sa faci in prima zi la un nou loc de munca?


6. Cafeaua va deveni “iubitul/ iubita” tau/ta!


7. Naveta de dimineata iti va da impresia ca toate mijloacele de transport se umplu la prima ora a zilei cu idioti meniti sa iti faca viata un iad.


8. Vei invata sa ajungi sa comunici constant si cat se poate de civilizat (pentru ca s-ar putea sa trebuiasca sa lucrezi impreuna cu ei) cu indivizi pe care pur si simplu nu-i poti suporta.


9. Vei incepe sa crezi ca 98% din toate joburile de pe pamant sunt mai bune decat al tau (desi lucrul acesta nu este deloc adevarat) si vei incepe sa iti doresti sa pornesti in cautarea unui alt job (sfat: mai ai rabdare, la niciun job lumea nu se distreaza, jobul e facut ca sa muncesti).


10. Aminteste-ti ca nimic nu dureaza pentru totdeauna. Impaca-te deocamdata cu ideea ca e doar primul tau job si chiar daca nu e asa grozav cum ai fi vrut, te va ajuta sa iti gasesti altul mai bun pentru ca vei avea experienta. Deaceea incearca sa rezisti cat mai mult, pentru ca un job la care ai stat doar trei luni nu da bine in CV!
Foto: motivatedcareers.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-12-03 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00