studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  10 lucruri pe care nu ar trebui sa i le spui niciodata sefului!

10 lucruri pe care nu ar trebui sa i le spui niciodata sefului!

1/183777
calendar_month 17 Oct 2014, 00:00
Exista cateva lucruri care pot face diferenta atunci cand se pune problema reusitei in cariera. Chiar daca uneori simti ca etic ar fi sa spui anumite lucruri, practic, nu are niciun sens sa o faci din moment ce acest lucru nu iti va aduce niciun beneficiu. Asadar, cand vine vorba de discutii profesionale, anumite lucruri se spun si anumite lucruri se omit pur si simplu.

Iata despre ce este vorba mai exact in randurile de mai jos:
1. Nu pot
La munca se cere atitudinea “pot orice”, chiar daca uneori te simti depasit de situatie. Nu pot, denota atat lipsa de incredere in fortele proprii cat si lipsa de vointa. Din moment ce esti angajat acolo, trebuie sa poti face ce ti se cere si vei gasi o solutie in acest sens in cele din urma.
2. Nu
La munca trebuie sa spui uneori NU, dar trebuie sa fii foarte atent cum o faci. Daca esti intrebat daca poti sa lucrezi la proiectul X intr-o zi, un raspuns NU pur si simplu, fara a fi urmat de alte argmente ar suna nepoliticos. In schimb daca spui, “azi ar trebui a termin prezentarea Y, dara daca preferati sa lucrez la proiectul X este in regula.
3. Voi incerca
Multa lume considera ca acesta e un raspuns multumitor pentru sefi, intrucat denota vointa de a face, insa nu e chiar asa. Cand iti asumi o sarcina, sefii asteapta eventual si un deadline pentru sarcina data. Imagineaza-ti cum ar fi sa intrebi: “vom primi salariul pe 10?”, iar el iti va raspunde “voi incerca”…
4. Mi-am dat tot interesul
O astfel de scuza cand tu ai facut o greseala poate destul de mare) nu te pune intr-o lumina prea buna. Daca iti dai interesul si tot ce realizezi este o greseala inseamna ca ale tale capacitate trebuie puse la indoiala…
5. Nu e vina mea, e vina lui X
Cand apar astfel de discutii la locul de munca, nu ar trebui sa aduci in discutie o alta persoana, cu atat mai putin sa o nominalizezi. Explica pur si simplu de ce nu esti vinovat, in cazul in care exista un alt vinoat, acesta va iesi cu siguranta la iveala.
Esti in cautarea unui job? Iata ce te asteapta!

6. Sunt plictisit
Daca ai un moment de slabiciune si nu gasesti pe nimeni altcineva caruia sa ii marturisesti adevaratele tale sentimente, abtine-te de la astfel de declaratii fata de seful tau. Esti platit sa fii productive si entuziast, deci este datoria ta sa iti faci jobul interesant.
7. Sunt ocupat. Poate sa mai astepte?
Datoria ta este sa il intrebi pe seful tau daca prioritatile s-au schimbat, toata lumea vine la serviciu ca sa fie ocupata nu sa astepte sa-i pice ceva de facut…
8. Nu am o solutie
Sefii vorbesc intotdeauna despre solutii nu despre nu se poate. Chiar daca ideile care iti trec prin cap par a nu avea nicio sansa sa rezolve problema, ceva ceva, tot trebuie sa ai de spus in afara de “nu am solutii”.
9. Nu pot sa lucrez cu el/ea.
Aceasta nu este o scuza buna nici pentru scoala elementara, cu atat mai putin pentru job. La job trebuie sa treci peste probemele personale sau de personalitate pentru a obtine cele mai bune rezultate.
10. Ce beneficiu voi avea din asta?
Uneori la job trebuie sa ii ajuti pe altii sau alte departamente, de aceea ti se cere sa lucrezi bine in echipa la angajare. Nu te astepta sa ai un beneficiu din orice mic sacrificiu pe care il faci.
Citeste mai multe articole interesante pe aceasta tema aici!Foto: linkedin.com