studentie.ro  » cariera » consultanta » 3 intebari pe care sa nu le pui niciodata la interviul de angajare!

3 intebari pe care sa nu le pui niciodata la interviul de angajare!

Publicat: 06 Feb 2015 | Vizualizari: 858

Mai ai doar putin pana la terminarea sesiunii, si, cine stie, poate te gandesti ca in urmatorul semestru sa incerci sa combini studiile cu un job in domeniul in care vrei sa lucrezi. Pana a obtine un job insa, trebuie sa te pregatesti putin sa faci fata cu brio unui interviu de angajare, principala proba pe care o treci in lungul tau drum catre cariera visurilor tale.


Iata mai jos trei intrebari pe care sa nu le adresezi niciodata la un interviu de angajare:


1. Cu ce se ocupa de fapt aceasta companie?

Cu o astfel de intrebare iti cam tai craca singur de sub picioare, pentru ca in limbajul angajatorului ea inseamna: „nu prea m-am pregatit pentru acest interviu”. Indiferent de pozitia pentru care candidezi in cadrul companiei care te cheama la interviu, trebuie sa stii cate ceva despre ea: cu ce se ocupa, mari proiecte realizate in ultima vreme, proiecte mari pe care le are in curs. Faptul ca mergi nepregatit la un interviu in aceasta privinta le sugereaza angajatorilor faptul ca nu esti cu adevarat interesat de jobul respectiv si denota totodata lipsa de respect fata de compania in cauza.

2. Cate ore voi lucra?

Toate companiile te angajeaza teoretic ca sa lucrezi 8 ore pe zi, practic, lucrurile nu stau niciodata asa. Aceasta intrebare ii vorbeste angajatorului despre prioritatile tale, spunandu-i mai precis ca tu vrei sa muncesti minimum posibil, in timp ce ei se gandesc sa te valorifice la maximum. In acelasi timp, se presupune ca un bun angajat stapaneste tehnicile de time-management, asadar, ca se va incadra mereu in orarul de lucru in ciuda numeroaselor task-uri pe care le va avea de indeplinit. Evita intrebarile despre orele de munca, orele platite sau zilele de concediu medical.

3. Cand voi primi o marire?

Aceasta intrebare ii va dezvalui angajatorului faptul ca principala ta motivatie in privinta jobului respectiv sunt banii si nu faptul ca iti place domeniul respectiv si ca abilitatile tale sunt perfect potrivite pentru locul de munca pentru care ai aplicat. In general, companiile isi doresc angajati dedicati si pasionati, intrucat pe ele nu le preocupa necesitatile tale financiare ci bunul mers al companiei lor. De asemenea ei se asteapta ca angajatii sa isi doreasca sa primeasca o marire de salariu datorita muncii depuse la job si nu intr-un moment fix, cand simt ei ca au nevoi financiare mai mari. Asadar nu adresa aceasta intrebare la interviul de angajare. Orice companie iti va recunoaste meritele si iti va oferi si o marire de salariu dupa ce vei dovedi ce poti face pentru bunul ei mers.


Foto: popsugar.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-12-03 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00