studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  4 semne ca esti prea destept pentru jobul pe care il ai!

4 semne ca esti prea destept pentru jobul pe care il ai!

1/179445
calendar_month 04 Aug 2014, 00:00
In cazul in care te plictisesti la serviciu, colegii tai nu te inspira catusi de putin, iar munca ta nu reprezinta nicio provocare pentru tine, s-ar putea ca motivul sa fie simplul fapt ca esti prea destept pentru jobul tau. Pentru o perioada scurta de timp, acest lucru ar putea sa nu reprezinte nicio problema, dar pe termen lung, faptul ca managerul tau nu iti ofera noi provocari sau noi modalitati de a te dezvolta si de a invata s-ar putea sa duca la un sentiment profund de frustrare si de nemultumire.

Iata mai jos cateva semne care iti vor da de gandit poate ca ar fi cazul sa iti gasesti un job mai provocator:

1. Esti plictisit
Un job care este la nivelul tau presupune provocari, chestii la care sa te gandesti si sa gasesti solutii. In felul acesta, cand cauti rezolvari contra timp, nici nu percepi cum s-a scurs ziua de munca. Daca tu, dimpotriva, ai nevoie de dulciuri si cafea pe tot parcursul zilei pentru a te mentine treaz in conditiile plictiselii acute cu care te confrunti, rezolvand toate sarcinile de la job cu ochii inchisi, e clar ca ai nevoie de ceva mai interesant.
2. Nu iti impartasesti ideile
Jobul pe care il ai este locul ideal unde poti arata ce poti. Ideile noi si revolutionare sunt cerute si bine-primite in orice companie care se dezvolta. Daca simti dimpotriva ca urechile celor din jur sunt surde la propunerile tale si ca nimeni nu este interesat sa le auda, si iti vine sa iti tii ideile numai pentru tine, e timpul sa cauti un loc unde capacitatile creierului tau sunt valorificate la adevarata lor valoare.
3. Colegii tai par blocati in modul lor de a gandi
Daca simti ca colegii tai se pierd atunci cand incerci sa le explici o chestiune mai complexa sau ca sunt blocati in setarile lor initiale, dorind sa faca totul in continuare in modul cum au procedat pana acum, fara a vrea nici macar sa se gandeasca sa schimbe ceva ce stiu dintotdeauna, inseamna ca ai de-a face cu un colectiv sub nivelul tau. Facand parte dintr-un astfel de colectiv nu vei putea sa te dezvolti, intrucat, evolutia vine atunci cand esti cu oameni superiori tie, de la care ai ce invata. Un mediu ermetic si nereceptiv nu va face decat sa te aduca la nivelul lui, impiedicandu-te sa evoluezi.
4. Seful tau nu are viziune
Seful tau ar trebui sa fie o persoana de la care sa ai ce invata si de la care sa poti fura idei. Seful tau ar trebui sa fie de fapt, persoana care ai vrea tu sa ajungi la un moment dat. Daca nu are niciun plan despre cum ar putea sa se dezvolte proiectul la care lucrati si daca nu vede ceea ce lucrati in viitor, in punctul in care ar trebui sa ajungeti, inseamna ca e foarte posibil ca proiectul caruia iti dedici timpul sa nu aiba de fapt niciun viitor. Mergi mai departe!

Foto: sheknows.com