studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  5 calitati care te recomanda pentru un job in I.T.!

5 calitati care te recomanda pentru un job in I.T.!

1/182435
calendar_month 24 Sep 2014, 00:00
Nu oricine poate lucra in I.T, dar, odata cu cererea mare de locuri de munca din acest domeniu si luand in considerare salariile frumusele pe care le au cei din bransa, aproape oricine si-ar dori in ziua de azi sa lucreze in acest domeniu. Dar poate oricine sa detina un job in I.T.?

Se pare ca da, cu conditia sa ai anumite calitati. Iata mai jos ce calitati se cer unui individ ce vrea sa faca o cariera de succes in I.T., calitati nominalizate de cei care au deja o cariera in acest domeniu:


1. Sa mananci tehnologie pe paine sau sa nu ai habar despre ea

Potrivit unui specialist in I.T.citat de huffingtonpost.com, in acest domeniu lucreaza in momentul de fata oameni cu cele mai diverse pregatiri profesionale. Acesta vorbeste despre faptul ca a intalnit in bransa atat oameni care au studiat literatura in scoala cat si specialisti in irigatii. Pana la urma e o chestiune ce tine de o pasiune descoperita si intretinuta. Sunt oameni care au fost pasionati de electronica si tehnologie inca de mici sau oameni care la un moment dat au avut revelatia ca pot face asta.
2. Creativitatea
Creativitatea si rezolvarea de probleme nu sunt calitati care se exclud unele pe altele. Potrivit celor care lucreaza in bransa, rezolvarea problemelor tehnice si intrevederea unor potentiale provocari ce ar putea aparea necesita o gandire creativa. Acestea fiind spuse, se pare ca inclinatia spre tehnologie si calitatile artistice nu sunt directii total diferite cand vine vorba de o cariera in I.T. Specialistii din bransa sustin ca un foarte bun tehnician lipsit de creativitate este ca un om blocat intr-o cutie. Si in acest domeniu este nevoie de inovatie, iar inovatia nu poate veni fara creativitate.
3. Curiozitatea
Fiecare absolvent al Cisco Networking Academy mentioneaza aceasta calitate atunci cand vine vorba de ce calitati sunt necesare pentru a fi un bun profesionist in I.T.: curiozitatea si dorinta de a gasi noi modalitati pentru a rezolva aceleasi probleme. Un studiu realizat in 2013, finantat de Microsoft arata ca rezolvarea de probleme este trasatura cea mai importanta ceruta pentru cele mai bine platite joburi ale viitorului. Cu alte cuvinte, daca ai abilitati tehnice si daca rezolvi problemele din zbor esti angajatul care se va bucura de o cariera stralucita in I.T.
4. Trebuie sa iti doresti si sa fii pregatit sa inveti cele mai diverse lucruri
Oricine poate avea abilitati tehnice cu conditia sa aiba dorinta sa invete. Asadar, potrivit specialistilor in I.T. de succes ca sa faci cariera in acest domeniu trebuie sa intelegi tehnologia si sa o poti aplica in diferite situatii. Iar varietatea si complexitatea situatiilor care pot aparea in fiecare zi atunci cand lucrezi in aceasta bransa este foarte mare.
5. Sa comunici foarte bine
Exista niste idei preconcepute precum ca cei care lucreaza in I.T. nu sunt buni comunicatori. Potrivit celor care lucreaza in bransa insa, opinia este total diferita, pentru ca astazi se cer oameni in domeniu care sa rezolve cu succes problemele aparute, dar care, sa poata explica in acelasi timp celor din afara bransei ce si cum fac. Calitatile tehnice si cele de business sunt la fel de importante pentru cineva care vrea sa faca cariera in acest domeniu, iar calitatile de business implica sa fii din start un bun comunicator.

Nu te regasesti in niciunul din randurile de mai sus? Ai fi surprins sa constati ca daca te apuci serios de invatat si de aplicat niste lucruri din domeniu s-ar putea sa descoperi in tine un foarte bun viitor angajat pentru aceasta industrie aflata in continua expansiune. Succes!Foto: gokiev.info