5 companii fondate de studenti care pot face diferenta in viitor!
3/36534
calendar_month 17 Apr 2015, 00:00
Studentii de azi au inteles foarte bine ca inovatia sta la baza lumii viitorului si ca tot ea iti poate asigura un trai mai mult decat decent si multe satisfactii in viitor. In America, foarte multe start-up-uri sunt lansate de studenti, acestia nemaiavand rabdare sa isi ia diploma pentru a-si porni propriile afaceri. Iar multe dintre afacerile pornite de studentii de astazi pot deveni povesti de succes in viitor, asa cum sunt astazi Facebook, Apple sau Microsoft.

Sa descoperim cateva dintre acestea in randurile de mai jos:

1. Vidcode
Alexandra Diracles, masterand la New York University si Melissa Halfon, dezvoltator de software, s-au intalnit anul trecut si s-au gandit sa dezvolte o aplicatie care sa le imprieteneasca pe fete mai mult cu tehnologia si stiinta computerelor in care deocamdata baietii detin suprematia. Asa s-a nascut VidCode o aplicatie cu ajutorul careia fetele din gimnaziu si liceu isi pot face mana in codificare. Aplicatia te ajuta sa descarci filmulete si apoi sa le adaugi efecte speciale, cu ajutorul unui cod simplu, dupa care le poti trimite mai departe prietenilor pentru a vedea cat de talentat esti.

2. Exo
Gabi Lewis si Greg Sewitz au fost colegi de camera la Universitatea Brown. Ei au avut ideea de a fabrica niste batoane proteice (foarte cautate mai ales de cei care tin dieta si fac sport) mai putin conventionale. Acestia au inceput sa fabrice faina de greieri, facuta din greieri macinati si prajiti, care are in final gust de nuca. Dupa absolvire, cei doi s-au ocupat de transformarea Exo intr-o companie full-time. De ce au optat pentru greieri si nu pentru bovine de exemplu? Pentru ca au nevoie de mai putin spatiu, de mai putina apa si produc mai putine gaze. In plus, greierii reprezinta o sursa de proteine completa si contin mai mult fier decat spanacul.

3. ThirdEye
In toamna anului trecut, trei boboci de la Universitatea Pennsylvania, Rajat Bhageria, Ben Sandler si Joe Cappadona au venit cu ideea de a crea un device care sa ii ajute pe orbi sa distinga bancnotele sau medicamentele, lucru imposibil pentru ei pana acum. Asa a aparut ThirdEye, o aplicatie de recunoastere verbala a imaginii pentru Google Glass . Acum cei trei, alaturi de David Ongchoco, sunt in cautare de investitori care sa dezvolte produsul si sa il scoata la vanzare.

4. Owlet Baby Monitor
Studentul Jacob Colvin de la Brigham Young University alaturi de o intreaga echipa de studenti inventivi, a dezvoltat un sistem de monitorizare al bebelusilor fara fir, pentru a preveni putinele cazuri de moarte subita a acestora. Sistemul este de fapt o soseta inteligenta purtata de bebelus, nontoxica care utilizeaza pulsoximetrie non-invaziva pentru a urmari ritmul cardiac si nivelul de oxigen din sangele bebelusului. Parintii pot verifica semnele vitale pe o aplicatie de smartphone, iar sistemul trimite o alerta atunci cand exista o problema.

5. Strados
Lui Nishanth Samala i-a venit ideea inventiei lui in urma unei vizite la service unde mecanicul i-a facut o lista lunga cu problemele masinii lui, greu de inteles si destul de costisitoare. Atunci, Nishanth Samala a hotarat sa schimbe putin lucrurile in privinta relatiei pe care soferii ar trebui sa o aiba cu masinile lor. Asa a aparut Strados, un dispozitiv cu consum redus de energie care se conecteaza la portul de diagnoza al masinii si apoi transmite date usor de inteles despre „starea de sanatate” a masinii prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone. In felul acesta esti instiintat despre problemele mecanice ale masinii cu mult inainte ca acestea sa devina costisitoare.
Foto: mnn.com