studentie.ro  » cariera » consultanta » 5 experiente pe care trebuie sa le mentionezi in CV!

5 experiente pe care trebuie sa le mentionezi in CV!

Publicat: 17 Feb 2015 | Vizualizari: 1068

In studentie, cand nu te poti lauda cu cine stie ce experienta de munca, redactarea CV-ului poate fi o adevarata provocare. Nu prea ai ce sa treci in CV, dar fara CV nu te poti prezenta la interviu. Iata mai jos doar 5 activitati pe care le poti trece in CV, chiar daca nu au legatura cu jobul la care aplici, cu conditia sa iti argumentezi corect motivul pentru care le-ai mentionat:


1. Teatru

Chiar daca aceasta pasiune a ta nu are nicio legatura cu jobul la care ai aplicat, potrivit specialistilor in resurse umane, calitatile tale scenice merita trecute in CV, fiind apreciate de angajatori. Faptul ca ai jucat teatru inseamna pentru angajatori ca vei fi un foarte bun vorbitor in public, vorbitul in public fiind inca una dintre cele mai mari frici ale indivizilor. Asadar, argumentatia ta pentru trecerea acestei activitati in CV trebuie sa sune cam asa: „Experienta mea de actor din studentie m-a ajutat sa dobandesc abilitati pretioase in privinta vorbitului in public, si m-a pregatit corespunzator pentru a-mi prezenta ideile eficient la un viitor loc de munca”.

2. Ai practicat un sport de echipa

Putine activitati din viata de zi cu zi te pot invata la fel de eficient munca in echipa si colaborarea eficienta dintre indivizii unui grup, precum sportul. Un sport de echipa pe care l-ai practicat in facultate trebuie mentionat in CV, iar argumentul tau pentru acest lucru va fi: „Jucand in echipa de fotbal a facultatii am invatat sa colaborez eficient cu echipa mea, atfel incat, impreuna sa luptam pentru atingerea unui obiectiv comun”.

3. Ai scris la ziarul scolii

Chiar daca nu aplici la un job din domeniul comunicarii, merita sa mentionezi o astfel de activitate din facultate. Asta pentru ca, o astfel de responsabilitate pe care ai avut-o inseamna pentru angajator nu numai ca stii sa redactezi scurt, precis si eficient dar si ca stii sa respecti un deadline. Asadar, it vei argumenta trecerea in CV a acestei experiente in felul urmator: „Lucrand cu echipa ziarului facultatii am invatat sa comunic si sa scriu concis, iar aceste abilitati m-au ajutat sa imi sporesc si sa imi perfectionez competentele in materie de marketing si relatii publice”.

4. Joburi part-time

Daca ai lucrat part-time in timpul facultatii pe post de chelnerita sau receptionera, nu considera aceasta experienta total lipsita de relevanta pentru actualul tau job. Faptul ca ai prestat un astfel de job poate insemna pentru angajator bune abilitati de relationare si faptul ca poti comunica in mod profesional si adecvat cu oamenii. Asadar, iti vei argumenta trecerea in CV a unei astfel de experiente in felul urmator: „Jobul part time de chelnerita din vacanta de vara m-a ajutat sa imi dezvolt capacitatea de a gestiona prioritatile concurente si de a-mi perfectiona abilitatile mele interpersonale”.

5. Pozitia de lider

Fie ca ai fost seful unui club, al unei organizatii studentesti sau daca ai fost sef de camin sau ai ocupat o alta pozitie de lider in facultate, trebuie sa mentionezi acest lucru in CV. Faptul ca ai avut o astfel de pozitie inseamna pentru angajator nu numai ca esti capabil sa vezi lucrurile intr-o perspectiva mai larga, dar, inseamna ca ai bune abilitati de organizare si de comunicare. In plus, pozitia de lider se presupune ca ai castigat-o datorita faptului ca ceilalti au avut incredere in tine si te-au respectat. Asadar, argumentul pe care il vei aduce pentru trecerea acestei experiente in CV este urmatorul: „Ca presedinte al clubului studentesc X, am invatat abilitati valoroase de lider si de relationare inter-personala, prin urmare, acum ma simt foarte confortabil sa conduc o echipa si sa interactionez eficient cu alti oameni.Foto: dumblittleman.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-12-03 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00