studentie.ro  » cariera » consultanta » 5 lectii de viata despre succes pe care sa le invatam de la Steve Jobs

5 lectii de viata despre succes pe care sa le invatam de la Steve Jobs

Publicat: 03 Dec 2014 | Vizualizari: 997

Desi Steve Jobs nu mai este printre noi, ne-a lasat mostenire experiente care ne vor aminti de el intotdeauna, fiind, fara indoiala, un antreprenor de succes. Iata in continuare 5 lectii de viata despre reusita pe care la putem invata de la unul dintre oamenii care a schimbat lumea:

Gaseste partenerul potrivit

Steve Jobs nu a pornit singur pe drumul Apple. El l-a avut alaturi pe Steve Wozniak, un partener grozav care a completat abilitatile lui Jobs.

Este foarte important sa pleci la drum cu partenerul portivit pentru a atinge culmile inalte ale succesului. Cauta o persoana pozitiva, optimista, cu pofta si putere de munca, pentru ca toate calitatile voastre se vor reflecta in succesul obtinut.

Obstacolele sunt oportunitati deghizate

Jobs si partenerul sau, Wozniak, au ramas fara bani in timp ce dezvoltau primul computer Apple. In loc sa renunte, cum probabil multi ar fi facut, Jobs si-a vandut masina, iar Wozniak calculatorul. Atunci cand exista vointa, exista o cale.

Invata sa privesti obstacolele ca pe niste oportunitati in devenire. Odata ce reusesti, vei gasi intotdeauna o cale sa le depasesti pentru a ajunge la oportunitati.

Ia in calcul riscurile

Steve JObs a fost dispus sa demonteze alte produse ale companiei sale in numele progresului. De cele mai multe ori si-a asumat riscuri, chiar si cand a dezvoltat iPhone-ul, pentru a merge mai departe. Si asa a reusit sa obtina monopol pe piata tehnologiei.

Concentreaza-te pe aspecte pozitive

Steve Jobs a fost un copil adoptat. Ar fi putut cu usurinta sa-si urasca viata si parintii biologici si a inceput sa se implice in lucruri negative in timpul adolescentei sale. Cu toate acestea, Jobs a pus accentul pe aspectele pozitive: le-a fost recunoscator parintilor adoptivi, iar toata energia si-a canalizat-o pe calculator si tehnologie. Iar rezultatul il stim cu totii.

Asa ca beneficiaza de puterea gandirii pozitive. Daca esti genul de persoana care vede mereu jumatatea goala a paharului, incearca sa te concentrezi mai bine pe lucrurile pozitive din viata ta, pentru ca sigur exista, si vei culege numai beneficii.

Aminteste-ti ca viata e scurta

Gandindu-se ca poate muri in orice clipa, Steve JObs a descoperit ca acesta a fost cel mai mare instrument care l-a ajutat sa faca alegeri mari in viata. Mandria, frica, jena, esecul, asteptarile din partea celorlalti, toate acestea dispar odata cu trecerea in nefiinta lasand in urma doar ceea ce este cu adevarat important.

Cand esti confuz, speriat, jenat sau blocat in anumite situatii, gandeste-te ca viata este scurta, asa ca nu pierde timpul si valorific-o.

Andreea Catan
Foto: wallconvert.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-12-02 00:00:00 - 2022-12-07 00:00:00