studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  5 lucruri pe care oamenii de succes nu le fac niciodata

5 lucruri pe care oamenii de succes nu le fac niciodata

1/180450
calendar_month 21 Aug 2014, 00:00
Exista o multime de calitati pe care trebuie sa le intrunesti pentru a fi sigur ca te afli pe drumul cel bun catre succes. Pe de alta parte, stii care sunt lucrurile care iti pun bete in roate? Iata care sunt acele lucruri pe care oamenii de succes nu le fac niciodata:

1. Nu traiesc in trecut

Esecul este inevitabil, astfel ca atitudinea ta in fata lui este cea care conteaza. Daca vrei sa obtii succesul in cariera (si pe orice alt plan), invata sa nu te cramponezi de greselile trecutului si sa privesti cu incredere inspre viitor, asumandu-ti erorile ca atare, fara a le lasa sa iti saboteze convingerea ca poti reusi.

2. Nu poarta ranchiuna

Nu ai cum sa faci pe toata lumea sa te placa, nici sa te intelegi perfect cu toti cei cu care intri in contact. Prin urmare, cu cat inveti mai repede sa treci peste neintelegeri si sa nu porti ranchiuna, cu atat mai bine. In schimb, concentreaza-te asupra ta si a masurilor pe care le poti lua pentru a-ti imbunatati performantele si, implicit, abilitatile de comunicare.
3. Nu tintesc catre perfectiune
Da, toti ne dorim rezultate "perfecte", insa oamenii de succes au invatat ca perfectiunea este un mit. Astfel, in loc sa tintesti catre rezultate imposibil de obtinut si sa ai in permanenta senzatia ca ai esuat, invata sa te bucuri de fiecare realizare a ta.

4. Nu se inconjoara de oameni negativisti

Oamenii negativisti sau aceia care se plang tot timpul nu sunt genul de persoane pe care sa ti le doresti aproape. Si asta fiindca tendinta lor de a se lamenta non-stop ii impiedica sa vada solutiile la problemele lor - iar daca stai prea mult pe langa ei, te vor contamina cu atitudinea lor negativa asupra vietii.

5. Nu spun "da" mereu

Este important sa inveti sa spui "nu" atunci cand este necesar sa o faci. Stabileste-ti prioritatile si accepta sa duci la indeplinire taskuri etc. doar daca stii sigur ca iti sta in putinta sa o faci, fara a-ti neglija alte indatoriri. Ar trebui sa stii ca, in general, oamenii de succes au invatat sa spuna "nu" clar si raspicat, fara ocolisuri, astfel incat sa nu lase loc de indoieli.

Foto: jenningswire.com