studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  5 moduri in care LinkedIn te poate ajuta in cariera!

5 moduri in care LinkedIn te poate ajuta in cariera!

1/194644
calendar_month 09 Iun 2015, 00:00
Ai un profil pe LinkedIn sau te-ai limitat deocamdata doar la conturi de Facebook, Twitter, Instagram si Google+? Ei bine, in anii studentiei, un profil pe LinkedIn ar putea sa fie pentru tine cea mai buna modalitate de a-ti largi cercul de cunostinte profesionale si cea mai usoara cale de acces spre un job, fie el part-time sau full-time. Iata mai jos cateva motive pentru care ar trebui sa iti creezi un profil pe LinledIn chiar astazi:

1. Te invata cum sa iti scrii CV-ul
In cazul in care nu ai trecut inca nici de aceasta etapa, realizarea CV-ului personal in vederea aplicarii pentru un job, LinkedIn va fi cel mai pe intelesul tau indrumator in acest sens. Asadar, un CV nu inseamna nimic mai mult decat tot ceea ce apare in profilul tau de LinkedIn.

2. Vei afla cam ce inseamna o cariera profesionala
Pe LinkedIn vei gasi profilele multor oameni pe care ii admiri si care te inspira in privinta carierei profesionale pe care vrei sa o urmezi. Citindu-le profilurile, vei avea o idee mai ampla despre cum se construieste o cariera de succes in timp. Vei putea vedea ce studii superioare au terminat, cum si le-au completat ulterior cu studii postuniversitare si cursuri de formare profesionala si cum a evoluat cariera lor in paralel cu studiile urmate. In acest mod este posibil sa gasesti noi surse de inspiratie pentru a ajunge sa profesezi in domeniul la care aspiri.

3. Pe LinkedIn calitatile tale sunt puse mai bine in valoare
Nu trebuie sa iti completezi profilul de LinkedIn intr-o singura zi. Poti lucra la el o saptamana sau o luna, insa ai grija ca la sfrasit sa fii mandru de ce ai realizat si sa iti placa ce vezi. Pentru ca daca iti va placea tie, in mod sigur le va placea si altora. LinkedIn este o varianta de CV imbunatatita in care calitatile tale si munca ta sunt mai bine puse in valoare. Asadar, ca student sau proaspat absolvent, ai avantajul ca iti poti incarca propriile proiecte, lucrari, etc pe aceasta platforma. Cei interesati de tine, vor vedea cum lucrezi ce lucrezi, si asta ar putea fi un mare avantaj pentru tine, in ciuda lipsei de experienta de munca.

4. Iti ofera credibilitate
In anii studentiei, profilul tau de Facebook sau de pe alte retele sociale ar putea sa le creeze angajatorilor o parere eronata despre tine, mai ales daca obisnuiesti sa potezi cele mai trasnite fotografii de la toate petrecerile la care mergi. In schimb, LinkedIn este o platforma care te prezinta pe tine si calitatile tale profesionale si academice, adica, exact ceea ce ii intereseaza cel mai mult pe angajatori. Daca cu Facebookul ai toate sansele sa ii faci sa se indeparteze de tine, cu LinkedIn-ul ai sansa sa te reabilitezi in fata lor. In plus, incearca sa ii determini pe profesori sau pe fostii tai angajatori sa posteze recomandari in ceea ce te priveste. Ele pot atarna foarte greu in ceea ce priveste decizia finala a angajatorilor.

5. Internshipuri si joburi
Astazi exista atatea site-uri de joburi incat te intrebi ce rol mai au din moment ce joburile sunt atat de putine. Iar la fiecare job la care aplici constati ca mai sunt alti 200-1000 ca tine care vor sa il ocupe. Asadar, in loc sa vanezi tu joburile, nu ar fi mai bine sa te vaneze ele pe tine? LinkedIn e o platforma mult mai sincera pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca decat site-urile de joburi, in care fiecare dintre parti (atat angajatorul cat si potentialul angajat) afla mai multe despre cealalata parte inca de la primul contact. Asadar, daca vrei sa iei o decizie inteleapta astazi in privinta carierei, aceasta ar trebui sa se refere la realizarea profilului pe LinkedIn.
Foto: blog.linkedin.com