studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  5 moduri in care sa faci bani in facultate la care nu te-ai gandit

5 moduri in care sa faci bani in facultate la care nu te-ai gandit

1/175805
calendar_month 21 Mai 2014, 00:00
Oricui i se poate intampla sa treaca printr-o situatie financiara mai dificila, numai cine nu a fost student nu stie despre ce vorbesc. Daca intelegi perfect fenomenul, iata cateva moduri in care sa faci rost de bani rapid cand esti student:

Inscrie-te in agentii de casting

O metoda moderna in care poti sa faci rost de bani, ce-i drept nu foarte multi, este sa faci figuratie in reclame sau filme. Asa ca, nu mai pierde vremea: inscrie-te in baze de date ale agentiilor de casting si tine-ti telefonul aproape.

Pune-ti mintea la contributie
Esti as la o anumita materie de studiu? Nu tine doar pentru tine! Imparte-ti cunostintele si cu cei care au nevoie, mai ales acum in perioada sesiunii, contra cost. De preferat este sa gasesti studenti pe care nu-i cunosti ca sa-ti fie mai usor sa implici partea financiara in acest nou "business".

Instraineaza-ti DVD-urile cu jocuri

Ai o colectie impresionanta de DVD-uri cu jocuri de care te-ai plictisit? De ce sa ocupi un spatiu degeaba pe care ai putea sa-l reutilizezi intr-un alt scop? Si unde mai pui ca poti face rost si de o suma frumusica de bani? Lipeste hartiute cu anunturi prin camine sau da de veste pe cale verbala ca ai jocuri de vanzare.

Vinde cartile intr-o librarie, xerox sau onlineDaca stii sigur ca nu le vei mai deshide niciodata, incearca sa vinzi cartile inutile, poate altii au mai multa nevoie de ele decat tine. Daca sunt intr-o stare foarte buna, arunca intrebarea cu pricina intr-o librarie. Daca sunt xeroxate, ai putea avea succes intr-un centru de copiere pentru ca sunt foarte frecventate de zeci, poate chiar sute de studenti pe zi, mai ales daca sunt amplasate in campus. In acelasi timp, anunta pe forumuri ca ai carti de vanzare. Nu stii de unde sare iepurele. Cu cat alegi mai multe canale de vanzare, cu atat mai mari sunt sansele sa scapi de ele mai repede.

Cauta-ti un job part-time in campus

Ca tot incepe sezonul examenelor si al teraselor, ai putea foarte bine sa-ti gasesti un job cu jumatate de norma (asta ca sa ai timp sa inveti pentru sesiune, nu de alta) intr-o cafenea, terasa, centru de copiere, magazine alimentare, pizzerii, cluburi etc. Cauta ceva pe termen scurt sau cu program de lucru pe durata weekendului.

Ce metoda dintre cele enumerate mai sus ti se pare cea mai tentanta si mai usor de pus in practica?

Andreea Catan
Foto: cellon.com