studentie.ro  » cariera » consultanta » 5 motive pentru care ai nevoie de o vacanta

5 motive pentru care ai nevoie de o vacanta

Publicat: 27 Nov 2014 | Vizualizari: 893

Tanar workaholic, ia aminte! Vacanta este o necesitate pentru sanatatea ta psihica. Toata viata de acum inainte o sa tot muncesti, asa ca fa-ti timp, macar o data pe an, pentru o vacanta. Este necesara pentru cresterea productivitatii pe termen lung, spun specialistii.

Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii a relevat ca jumatate dintre participanti au sarit in ultimul an peste vacanta sau si-au luat de lucru acasa in timpul concediului. Un alt studiu a aratat ca peste 82% dintre antreprenorii respondenti au fost mai productivi la serviciu dupa ce s-au intors din vacanta.

Iata in continuare cele mai importante motive pentru care merita sa iti iei o vacanta:

Biroul nu mai este un loc de inspiratie

La un moment dat, muncind incontinuu, locul de munca nu iti mai ofera inspiratie, nu te mai poti concentra, nu mai poti genera idei noi, abordari sau tehnici de rezolvare a problemelor. Nu poti fi creativ atunci cand esti sub o presiune enorma. O schimbare poate face minuni. Si da, ma refer la o bine meritata vacanta. Cand este relaxat, creierul poate face minuni. Mintea ta va putea raspunde la intrebarile carora inainte nu le gasea raspuns.

Iesi din zona de confort

Zona de conform si rutina sunt cei mai mari dusmani ai tai. Rezervarea unei perioade de timp pentru vacanta este o provocare pentru ca, practic, iesi din rutina ta zilnica. Sfatul specialistilor este ca inainte sa pleci in concediu sa lasi toate lucrurile in ordine la birou, altfel nu vei reusi sa iesi din stare.

Creierul tau merita o pauza

Stiai ca SUA este una dintre statele in care exista mai putine zile de concediu pe an? La noi, in Uniunea Europeana, sunt 20 de zile anual fata de 10 cate au ei. Majoritatea angajatilor care lucreaza la birou se simt deseori coplesiti de volumul de munca, rutina si multitudinea de emailuri care le inunda inbox-ul. In vacanta, se nasc intotdeauna idei si perspective noi care pot intari conexiunilor neuronale si stimuleaza activitatea mentala.

Ai nevoie de o schimbare

Neurologii spun ca, daca sarim peste vacanta, creierul nostru nu-si mai poate desfasura activitatea asa cum trebuie si progresa. Nevoia de schimbare vine odata cu nevoia de a sparge rutina atunci cand simti ca nu mai faci fata lucrurilor. Cum ar fi sa iti iei o zi de vineri sau de luni libera si sa faci un weekend prelungit? Stiu ca nu suna rau.

Vei fi mai fericit

Celebra companie Ernst & Young a realizat un studiu interesant. A descoperit ca cei care au plecat de cel putin o data pe an intr-o vacanta, au obtinut performante la intoarcere pe termen lung, au fost mai motivati si mult mai fericiti pe tot parcursul anului.

Asa ca daruieste-ti cateva zile de vacanta si vei fi mai productiv. Imi vei multumi mai tarziu!

Andreea Catan
Foto: theguardian.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-12-03 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00