studentie.ro  »  Cariera  »  Consultanta  »  5 secrete despre promovare pe care seful tau nu ti le spune

5 secrete despre promovare pe care seful tau nu ti le spune

1/181447
calendar_month 09 Sep 2014, 00:00
Esti la inceput de cariera si nu te gandesti decat cum sa avansezi mai rapid in ierarhia profesionala? Ei bine, este foarte bine ca esti ambitios, dar ar mai trebui, pe langa asta, sa afli si cateva secrete despre promovare, pe care seful tau nu ti le-a dezvaluit, care te vor ajuta sa ajungi acolo unde ti-ai propus.

1. Este important sa creezi legaturi adevarate

Stii deja ca este important sa ai cat mai multe cunostinte si relatii in domeniul in care te invarti pentru a putea spera sa avansezi in cariera. Dar lucrurile ar putea fi usor diferite fata de ceea ce iti imaginezi: in loc sa tratezi fiecare noua cunostinta ca pe o potentiala unealta in drumul tau spre succes, adopta o atitudine prietenoasa, sincera si dezinteresata si vezi ce se intampla. Uneori, cele mai mari surprize vin de unde te astepti mai putin!

2. Seful tau chiar este foarte ocupat

Cu exceptiile de rigoare, de regula, oamenii aflati in functii de management sunt foarte ocupati. Intr-atat, incat abia daca mai au timp sa se ocupe de subalternii lor si dezvoltarea lor profesionala! Asadar, daca aspiri la o promovare, ajuta-ti seful sa isi indeplineasca task-urile si profita de aceasta oportunitate si pentru a discuta despre nevoile si aspiratiile tale profesionale.

3. Si seful tau poate fi inlocuit

Cel mai probabil nu o vei auzi din gura lui, din motive lesne de inteles. Dar da, este posibil ca, intr-o buna zi, sa ajungi sa ocupi intocmai functia pe care astazi o detine superiorul tau direct si nu numai. Si chiar daca nu vei ajunge sa il inlocuiesti, cata vreme vei avea abilitatile necesare pentru a ocupa o functie de conducere, poti sa fii sigur ca vei fi luat in considerare pentru o promovare - in cadrul departamentului, al companiei sau in alta parte.

4. Trebuie sa stii cand sa iti abordezi seful

Omul potrivit la momentul potrivit - ei bine, si cand vine vorba despre promovarea in cariera te poti baza pe acest dicton. Mai exact, trebuie sa stii cand sa abordezi subiectul avansului tau profesional - ideal ar fi sa o faci imediat dupa ce seful tau sau echipa ta a repurtat un succes (rasunator sau nu). Daca superiorul tau este in toane bune, doleantele tale au mai multe sanse sa fie auzite si transformate in realitate.

5. Spune clar si raspicat ce vrei

Uneori, n-are sens sa stai sa astepti ca seful tau sa realizeze ca a sosit momentul sa iti ofere o promovare. Uneori, trebuie sa iei tu taurul de coarne si sa ii arati de ce meriti sa avansezi pentru a obtine ce iti doresti.

Foto: editage.com