7 comportamente care il enerveaza teribil pe seful tau!
3/36544
calendar_month 20 Apr 2015, 00:00
Daca esti unul dintre acei studenti care incearca sa imbine cat mai bine jobul cu studiile, ar trebui sa stii inca de la inceputul carierei, ca, o relatie buna cu seful, poate insemna zile de munca mai usoare pentru tine in viitor. Si ca sa ai o relatie buna cu seful, trebuie sa stii care comportamente ale angajatilor il irita cel mai tare pe acesta, pentru a sti cum sa le eviti pe viitor. Iata mai jos despre ce este vorba:

1. Sa trebuiasca sa-ti aminteasca mereu
La serviciu nu suntem acasa, unde, daca mama ne roaga sa ducem gunoiul, putem trece la fapte doar dupa ce mama si-a mai racit de trei ori gura pentru a ne aminti acest lucru. La serviciu se asteapta de la tine sa raspunzi prompt cerintelor, iar atunci cand nu poti face imediat un anumit lucru se asteapta sa dai o explicatie cat mai plauzibila pentru acest lucru si un termen la care crezi ca vei realiza sarcina primita.

2. Sa nu fii capabil sa prioritizezi
La serviciu, majoritatea angajatilor sunt asemeni unor clovni ce jongleaza in acelasi timp cu mai multe mingi. Toti facem multi-tasking, rezolvand din mers diversele situatii care apar. Insa atunci cand seful iti cere sa faci ceva urgent, nu ar trebui sa te scuzi ca ai X si Y de facut, ar trebui sa reprioritizezi totul, dupa ce ai rezolvat sarcina pe care seful ti-a cerut-o.

3. Scuzele
Cand ai facut o greseala, seful tau nu isi doreste sa te duci la el sa ii ceri scuze, sa faci o mica drama, si sa versi si cateva lacrimi prin care sa iti exprimi sincerul regret. El isi doreste rezolvarea problemei. Asadar, ai gresit, repara-ti greseala sau cauta solutii urgente pentru a indrepta lucrurile.

4. Sa nu fii un bun jucator in echipa
Daca un coleg iti cere ajutorul, chiar daca nu este treaba ta, dar ai putea sa il ajuti, acorda-i ajutorul inainte ca vorbele sa ajunga la seful cum ca nu prea iti risipesti energia pentru a-i ajuta pe altii. Astfel de situatii ajung de fiecare data la urechea sefilor, pe o cale sau alta. Atunci cand ai un conflict cu un coleg, nu te duce tinta la seful cu paratul, ci incearca sa rezolvi problema intre patru ochi cu colegul respectiv. Sefii nu se bucura sa isi piarda timpul cu disciplinarea colectivului.

5. Nu-ti provoca seful in fata altor colegi sau a altor sefi
Cand ai o opinie diferita fata de a sefului tau, chiar daca el greseste si tu ai dreptate, nu il pune intr-o situatie proasta in fata altor colegi sau a sefilor lui. Mentine-ti ideea, punctul de vedere, si convoacao discutie intre patru ochi cu acesta.



6. Sa nu-l informezi la timp
Serviciul e serviciu cu bune si rele. Daca ai gresit ceva sau simti ca risti sa strici o relatie cu un client al firmei, anunta-ti imediat seful. In felul acesta se poate gasi o solutie care sa rezolve problema inainte de a fi prea tarziu. In unele cazuri, cea mai rea atitudine pe care poti sa o ai este tacerea.

7. Nu-l vorbi de rau
La serviciu, peretii, scaunele, birourile, toate au urechi. Intotdeauna, cuvintele de rau pe care le spui la adresa sefului, vor ajunge mai devreme sau mai tarziu la urechile lui. Si asta, ai ghicit, nu-i va face nicio placere. Asadar, ai grija mereu cu cine si ce vorbesti, cu precizarea ca in unele cazuri e mai bine sa nu vorbesti deloc decat sa fii luat la ochi de... sefu’!
Foto: doruantonesi.ro